Med Apple Carplay kan du få et integreret navigationsanlæg gratis. Stadig flere mærker har systemet, der f. eks er standard på de fleste Opel Astra-modeller

Nye biler bliver langt mere fleksible. Tag bare den nye Opel Astra. Her er multimediesystemet R4.0 intellink, som omfatter en syv-tommer farveskærm og Apple Carplay samt det kommende Android Auto (fra efteråret 2016) med i prisen, når du køber Astra fra det næstmindste udstyrsniveau, Enjoy, og op.

Det betyder, at du kan bruge den fulde pakke fra din Iphone på bilens storskærm, inklusiv Apple Maps.

Det betyder, at du ikke nødvendigvis behøver at investere den halve snes tusinde kr. et integreret navigationsanlæg, og som du måske kun bruger sjældent, koster - det er nemlig gratis.

De fleste får det

Det er noget, som er ekstra relevant, da ni ud af ti Astra-købere alligevel vælger en Enjoy eller større modeller. Opel har endda sænket teknologi-priserne, så det her kun koster små 11.000 kr. at opgradere til en større otte- tommer skærm, der er født med integreret navigationsanlæg.

Muligheden for, at ens smartphone kan spille sammen med bilen, er noget, som bilkøbere lægger mere og mere vægt på.

- Det betyder rigtig meget. Telefonen er i dag vores livline med alt lige fra familiefotos til økonomi, og derfor skal den kunne fungere sammen med bilen. Og når det kan integreres på en måde, som både er brugervenlig og trafiksikker, så er det noget, som kan være afgørende for, hvilken bil man vælger, mener Erik Morsing, der er pressechef hos Opel.

Flere muligheder

Hos Opel er holdningen, at systemer som et navigationsanlæg virker bedst, når det er integreret i styresystemet frem for at skulle hentes fra en enhed som en telefon. På den anden side er kortene ofte mere aktuelle, når de kommer fra en onlinetjeneste frem for en dvd, der opdateres mere sjældent.

Foreløbig kan Mokka og Insignia, Karl, Adam og Corsa spille sammen med Carplay.

Der er dog store forskelle fra mærke til mærke. Hos VW skal man som udgangspunkt have en model, der har systemet "Composition Media". (Det har for eks. Touran som standard, og visse Golf-modeller), og så skal du tilkøbe en app, kaldet App Connect til cirka 3500 kr.

Mere om emnet

Se alle
Elektronik-test: Apple i bilen flytter ingen grænser

Elektronik-test: Apple i bilen flytter ingen grænser

Mange mærker