Få campingvognen i "form"

Campingvognen skal - selvfølgelig - have samme opmærksomhed som bilen, så husk blandt andet at tjekke dæktrykket. Men der skal meget mere til, før den er køreklar efter vinterhi.
Foto: Camping Branchen

Få campingvognen i "form"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om den holder stille vinteren over, sker der en vis tæring.Fugten er fjende nummer ét.

Efter vinterpausen bringer fodboldspillerne sig langsomt i form for ikke at få skader, og campingvognsejere skal faktisk tænke på samme måde. Udstyret skal bringes i "form" til både de korte og lange "kampe" efter en vinter uden aktivitet

- Det er altid en god idé, at man lige får afprøvet sin campingvogn og stillet forteltet op, inden man pludselig står og skal pakke til en lang sommerferie, siger formanden for Camping Branchen, Torben Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det vil jo være lidt ærgerligt, hvis man kører ud i sommerlandet, og det så viser sig, at forteltet ikke kan holde vand, fordi det burde have haft en imprægnering.

Pas på for lavt dæktryk

I det hele taget er det ifølge Torben Hansen vigtigt, at man forbereder sig i god tid inden den store ferie.

- Når man hægter feriehuset på krogen, skal sikkerheden være i top. Og der er en række ting, man bør sikre sig. Vi ser for eksempel alt for mange vogne, der kører med for lavt dæktryk - ja, der er sågar mange, som kører med halvt tryk på dækkene. Det er altså farligt.

- Dels kan vognen komme i slinger, og dels bliver dækkene hurtigt meget varme med risiko for, at de sprænges. Desuden skal man være opmærksom på, at dækkene på en Tempo 100-godkendt campingvogn ikke må være over seks år gamle.
Fakta
Camping Branchens medlemmer udbyder: Gastest, fugttest, brugtvognstest, sikkerhedseftersyn og det store eftersyn, som indeholder alle tests.

Tjek som var det en bil

Torben Hansen og hans forhandlerkolleger landet over betragter campingvognen som en bil, der bør gennemgå en række jævnlige serviceeftersyn af hensyn til både familiens og medtrafikanternes sikkerhed.

Selv om en vogn holder stille om vinteren, sker der en vis tæring. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at få tjekket gasanlæg, bremser, træktøj og el-installationer.

Vigtigt: Gasanlægget

- Der er ikke noget mere ærgerligt, end hvis ferien starter med en tur på værkstedet - eller endnu værre: At et defekt gasanlæg er årsag til en tragisk ulykke, siger han og anbefaler, at gasanlægget testes årligt.

Et andet forhold, som campingvognsejere bør få tjekket, er fjende nummer ét: Fugten. Den kan være svær at lokalisere, og er der kommet fugt i vognen under vinteropbevaringen, kan det gå hen at blive dyrt.

- Fugt betyder mug, svamp, forrådnelse og dermed store udgifter, som kan spares ved at opdage problemet i tide. Og det gælder jo alle dele. Det er altid billigere at få udskiftet de nødvendige dele, inden de går i stykker, frem for bagefter, når de har skabt endnu mere ravage, siger Torben Hansen.

Test-pakker

Han henleder opmærksomheden på, at man hos den enkelte forhandler kan bestille tid til de forskellige test-pakker, som Camping Branchens medlemmer udbyder: Gastest, fugttest, brugtvognstest, sikkerhedseftersyn og det store eftersyn, som indeholder alle tests.

Få campingvognen i "form"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce