FDM-historie i jubilæumsbog

"I bilistens tjeneste" er en flot bog, der markerer FDMs jubilæum

FDM-historie i jubilæumsbog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 18. juli fejrer FDM sin 100 års fødselsdag. I den anledning sendes nu en fornem bog på gaden

Den 18. juli 1909 stiftedes De Forenede Danske Motorejere, og meget hurtigt blev betegnelsen FDM kendet landet over.

Stifterne var fremsynede mænd, der allerede dengang indså, at bilen var til mere end sport og underholdning for de få.

De fremsynede mænd stiftede FDM med det enkle formål at få udbredt bilen og bilismen.

I dag omfatter landets største interesse- og forbrugerorganisation inden for bilismen godt 240.000 medlemmer, og i forbindelse med jubilæet foreligger FDM’s første 100 år i bilistens tjeneste nu for første gang på tryk.

I bogen med samme titel fortælles FDM’s historie illustreret med flotte og sjældne billeder. Mange af dem er aldrig tidligere publiceret, og en del af dem stammer fra private albums.

"100 år i bilistens tjeneste" er ikke bare FDM’s historie, men også en del af den nyere Danmarkshistorie, der foldes ud over de 280 rigt illustrerede sider.

Det er første gang, at FDM’s historie dokumenteres så grundigt og levende, som historikeren og forfatteren Frank C. Motzkus gør i det smukke værk.

Motzkus har haft fri adgang til FDM’s og Motors arkiver og har gennemlæst mødereferater og årsberetninger fra hele perioden. Han har desuden været igennem alle 103 årgange af bladet Motor, ligesom et meget stort materiale fra andre kilder ligger til grund for bogen.

Over 15 kapitler viser bogen de mange sider af FDM’s virke.

Fra opsætning af vejtavler i forrige århundredes begyndelse over fejlslagne færgeprojekter og udmarvende retssager til vore dages moderne interesseorganisation med selvstændige forretningsområder som rejsebureau og forsikringsselskab.

Hvert kapitel går i dybden med et specifikt emne, som for eksempel bilismens forhold under besættelsen eller FDM’s udvikling i de glade tressere, hvor FDM voksede i takt med, at bilparken og velstanden i samfundet steg. Ofte fortalt gennem tidens bilannoncer fra Motors arkiv, der, ud over at vise den store udvikling i bilernes formgivning og teknik, også afspejler samtidens syn på bilen gennem annoncernes tekst og fokus.

Bogen udkommer 16. maj.

Den er på 280 sider i stort format, og den er som nævnt rigt illustreret.

Prisen for værket er 399 kroner, men for FDM’s medlemmer er der en jubilæumsbonus på 200 kroner, hvis kan selv vil ulejlige sig hen i den lokale FDM-butik for at investere i bogen.

FDM-historie i jubilæumsbog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce