FDM: Masser af fejl på reparerede biler

©BERTRAND BECHARD / MAXPPP ILLUSTRATION AUTOMOBILE ENTRETIEN ET REPARATION AUTOMOBILE
Foto: colourbox.com

FDM: Masser af fejl på reparerede biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

86 procent af de biler, som repareres efter en skade, har stadig fejl, når de forlader værkstedet.

Det er sjældent, at skaden bliver gjort god igen, når bilen har været omkring værkstedet for at få rettet buler ud eller lavet forskærmen.

Bilist-organisationen FDM har kigget nærmere på flere tusinde skadekontrollerede biler og har fundet fejl på 86 procent. De fejlbehæftede biler havde i gennemsnit 4,2 fejl, typisk på karrosseri, kølerhjelm, forskærme og lakering. Det skriver FDM's medlemsblad Motor, i sit nye nummer.

- Der er desværre ikke noget nyt i tallene. I de 20 år, FDM har lavet skadekontrol for private og forsikringsselskaber, har vi fundet fejl i otte ud af ti biler, efter de har forladt værkstedet. Det er ikke godt nok. Som forbruger er det vigtigt, at man får rettet skaderne på sin bil korrekt. Både af kosmetiske og sikkerhedsmæssige årsager, siger driftsleder i FDM test og bilsyn Brian Uldal.

Dårlig tilpasning af karrosseridele, dårlig rustbeskyttelse og kosmetiske fejl er de hyppigste fejl, FDM finder ved skadekontrol. Det er fejl, som kan påvirke både bilens værdi og levetid, hvis de ikke udbedres korrekt.

- Det er ikke acceptabelt, da man igennem sin forsikringspræmie netop har betalt for at blive holdt skadesløs, siger Brian Uldal.

Skader for fem mia. kroner

Sidste år blev der anmeldt 518.552 skader på biler til forsikringsselskaberne, der brugte omkring fem milliarder kroner på at udbedre disse.

Har man mistanke om, at skaderne ikke er udbedret godt nok, råder FDM til, at man kontakter sit værksted med krav om at få foretaget en uvildig skadekontrol.
Fakta
- I de 20 år, FDM har lavet skadekontrol for private og forsikringsselskaber, har vi fundet fejl i otte ud af ti biler, efter de har forladt værkstedet. Det er ikke godt nok.

FDM: Masser af fejl på reparerede biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce