Engelsk prins kører på dårlig vin

Det er overskudsvin fra engelske vingårde, der bruges til biobrændstof. Noget af det ender i den 40 år gamle Aston Martin, som prins Charles ejer.

Engelsk prins kører på dårlig vin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den engelske avis, Daily Mail, var i færd med en nøje gennemlæsning af prins Charles årsberetning og opdagede, at det så ud som om, at prisen hældte engelsk vin på sin gamle Aston Martin. Bilen er en ganske pragtfuld Aston Martin DB 6 Volante - næsten 40 år gammel, som han fik i 21-års gave af sin mor.

Nu viser vognen sig altså at være et led i prinsens øko-hverdag, og hans sekretær oplyser til avisen, at hans vinforbrug er meget højt.

Hans Jaguar, Audi og Range Rover kører alle sammen på biodiesel lavet af brugt madolie, men det var ikke fint nok til den gamle Aston Martin, så den kører i stedet på engelsk overskudsvin. Det er dog ikke vin, som er efterladt i karaflerne efter større fester på Highgrove, men produktion fra engelske vingårde, som er af tilpas ringe kvalitet, samtidig med, at mængden overstiger landets lovlige kvote for produktion. Derfor går noget til biobrændstof.

Kører kun 500 km årligt

Bilen, som vinen fyldes på, bliver ikke brugt meget. Den tages kun frem om sommeren, fortæller avisen, og man regner med, at den kun kører 500 kilometer om året. Prisen på brændstoffet er ikke lavere, mens prinsen fortæller, at han gør det for at spare miljøet.

Og det er ikke kun bilerne, der bidrager til at sænke prinsens CO2-forbrug. Længere nede i årsrapporten fremgår det, at hans køer bliver fodret med en speciel græssort og ikke med kornplaner, for det er vistnok med til at minimere køernes produktion af gas.

Engelsk prins kører på dårlig vin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce