Claus Bødker i Faaborg har i en alder af kun 36 år så meget succes med sin virksomhed, at han har råd til biler i den absolutte topklasse. Favoritten er den skinnende røde Ferrari F430 +
Den hvide villa på Bjernevej ligger lige ud til Faaborg Fjord. Mellem huset og fjorden er der en perlegrusbelagt plads, hvor en flot, rød Ferrari helt stjæler billedet fra den smukke fjordudsigt.

Bilens ejer, 36-årige Claus Bødker, sætter sig ind på førersædets sorte læder og drejer nøglen. Han smiler bredt over hele ansigtet, da den buldrende lyd af Ferrariens 4,3 liters motor overdøver fuglefløjtene.

- Jeg har været vild med biler siden barndommen, og var lykkelig, da jeg fik råd til at købe Ferrarien for to år siden, fortæller Claus Bødker, der ejer og driver virksomheden AS Marketing i Faaborg, som importerer og sælger autoudstyr.
Dyrt legetøj

Nyprisen for sådan en Ferrari i dag er 3,8 millioner, så det er ikke enhver beskåret at få opfyldt sin drengedrøm. Og der er i øvrigt typisk en ventetid på mellem et og tre år fra man bestiller sådan en bil, til den rent faktisk holder i indkørslen.

- Jeg var så heldig at finde en brugt, som kun havde kørt 5000 kilometer og var nogle måneder gammel, så det var nærmest som en ny bil, siger Claus Bødker, som stadig husker den dag, han hentede bilen.

- Det er den første bil, jeg nogensinde har købt uden at prutte om prisen eller prøvekøre den, så turen hjem fra forhandleren på Sjælland var den allerførste. Og måske også en af mine største oplevelser til dato, fortæller han.
Stor go-kart

Ferrarien er faktisk ikke så svær at køre, som myterne ellers lader vide.

- Det er lidt som at sidde i en stor go-kart og den kan justeres alt efter om det er vådt, tørt eller glat, hvilket jo er rigtig godt, hvis man skal køre stærkt, smiler Claus Bødker, der indrømmer at have kørt over de 300 kilometer i timen i sit røde lyn. Han vil dog ikke fortælle hvor.

En anden ting, som er anderledes i en Ferrari end i almindelige biler, er koblingen, der sidder som to knapper på rattet - en slags automatkobling, som er nødvendig for en bil med 490 hestekræfters fremdrift.

- Det er helt klart farten, spændingen og så det klassiske italienske design hos Ferrari, der tænder mig. Og jeg kører ikke kun i bilen ved særlige lejligheder, men bruger den også til hverdag, for det er da synd, hvis den skulle stå hengemt i en garage, siger Claus Bødker, der har tilbagelagt 28000 kilometer bag rattet i Ferrarien de sidste to år.

Han tager dog ikke sin drømmebil, hvis han skal en tur i byen i Odense en aften, eller lader den stå ubevogtet på parkeringspladsen ved Føtex.

Blikfang

- Jeg har aldrig fået dumme kommentarer eller oplevet ubehageligheder fra folk, som helt naturligt stimler sammen om den, når jeg parkerer et sted eller vinker til mig, når jeg kører forbi. Alle synes en Ferrari er en lækker bil, og de er bare nysgerrige på en positiv måde, fortæller Claus Bødker, som efterhånden er kendt mand i Faaborg, hvor han også er vokset op.

Siden han anskaffede drømmebilen har han også brugt en del penge på at lege med den.

- Ud over det klassiske kørekursus på Ferraries testbane ved fabrikken i Italien, som jeg købte sammen med bilen, så har jeg lige været på verdens bedste ferie, griner han.

- Jeg var her i februar i Dolomitterne til "Ferrari on Ice" - et lege- og kørekursus, hvor vi testede bilerne på isbane mellem bjergene. Og der var indlagt små konkurrencer. Jeg var så heldig at vinde en af dem - en tidskørsel, og det kan jeg da ikke lade være med at være lidt stolt af, fortæller den unge fynbo og viser sin fine pokal frem.

Flere lækre biler

Ferrarien er faktisk ikke den eneste lækre bil i Claus Bødkers lille bilpark. Han har også en Mercedes CL 500 Coupe, som dog er på værksted til service i øjeblikket, og en orange Lambourghini, som har vrøvl med elektronikken og derfor står og venter på reparation i firmaets garage.

- Men jeg har lige bestilt en Ferrari mere - en sort 599 GTP, som jeg glæder mig helt vildt til, fortæller bilelskeren med stjerner i de blå øjne.

- Jeg ved godt, at nogle vil mene, at det er helt vildt, men jeg kan ikke se noget forkert i det, for jeg har selv tjent pengene, og føler ikke noget problem i at bruge dem på biler, siger Claus Bødker.

Grundlaget for, at Claus Bødker i en alder af kun 36 år har råd til en bilpark, som er helt udenfor de flestes rækkevidde, er virksomheden AS Marketing.

- Vi kan godt mærke, at folk har fået flere penge mellem hænderne, og at bilisterne stiller større og større krav til både bil og udstyr, forklarer han.

Claus Bødker købte virksomheden AS Marketing for 12 år siden, da han selv blot var ansat, og siden har han lagt mange kræfter i udviklingen.

- Man skal forfølge sine drømme og være indstillet på at arbejde hårdt i lang tid som selvstændig, før der kommer resultater ud af det. Men det har været al arbejdet værd, siger Claus Bødker og lukker op for motorrummet så både fotograf og journalist kan se den store motor i Ferrarien, der med sine otte ventiler står og buldrer melodiøst i tomgang.
  • fyens.dk