Siden 1991 har Classic Trim i Munkebo lavet læderindtræk til klassiske biler og indrettet fly. Nu åbner parret bag en specialbutik med læderhjelme, handsker og andet eksklusivt udstyr til bilejere
Med den kraftige trafik af åbne klassiske biler og sportsvogne i den seneste måneds tid på de fynske lande- og motorveje er det vel på tide, at Fyn har fået en butik, som forhandler læderhjelme, kørehandsker, kørejakker og anden form for beklædning, der egner sig til åbne biler i et ofte køligt vejrlig.

Samt produkter til at passe, pleje og vedligeholde de klassiske biler.

Firmaet Classic Trim ApS i Munkebo, der siden 1991 har lavet eksklusivt læderinteriør til klassiske biler, har netop åbnet en butik, Vintage Shop, der er målrettet entusiaster af de klassiske biler, som gerne vil have det rigtige udstyr i en god kvalitet. Læderhjelme, handsker, silketørklæder, briller og lignende, samt produkter til at pleje bilerne med.

Selv entusiaster

-Vi er selv entusiaster af klassiske biler, siger Ellen Reichstein, som sammen med sin mand, Erik Sørensen, driver virksomheden med fire faste medarbejdere.

Hovedparten af produkterne i butikken importeres, men ét produkt fremstilles i Munkebo, nemlig de klassiske læderhjelme, som sys dels af de ansatte og dels af Ellen Reichstein selv. Hendes mand, som i godt 20 år var folkeskolelærer laver læderindtrækkene i bilerne og siden 1997 også i fly, mest VIP-fly.

- Vi startede med indtræk i biler, men nu er det indtræk til fly, som vi lever mest af, siger hun.

- Det har taget lang tid at blive godkendt og certificeret til at levere til fly, og vi er kun tre virksomheder i Danmark, der kan det.

Eneste i Danmark

Den nye Vintage Shop er den eneste af sin slags i Danmark og vist nok også i Norden.

- Folk kommer langvejs fra for at se vores nye butik, som kun har åbent på udvalgte dage, siger hun. Vi har indrettet butikken i gammel stil, og folk synes, at det er så hyggeligt, når de kommer her, siger hun.

Kørejakkerne af læder er engelske og laves af et 218 år gammelt firma, og for at understrege eksklusiviteten koster de omkring 6000 kroner stykket.

Munkebo-virksomheden fik åndenød efter 11. september 2001, fordi nu turde mange ikke længere flyve i rutefly, men foretrak deres meget sikrere privatfly. Det betød, at der ikke var tid til at få lavet nyt indtræk, fordi flyene var på vingerne, og i Munkebo betød det en halvering af medarbejderstaben.

- Der vil altid være et marked for folk, der vil have kvalitet, så det satser vi på, siger Ellen Reichstein.
  • Fyens Stiftstidende