Elektronisk søkort - ganske gratis

Søkortet er ikke så detaljeret, at det kan bruges til egentlig navigation, men det er godt at planlægge med.

Elektronisk søkort - ganske gratis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver søkort over de nordiske farvande frit tilgængelige på Krak.dk samt via apps til smartphones og iPad. Søkortet kan dog ikke stå alene til brug for navigation.

Nu behøver man ikke længere rydde køkkenbordet og brede kortene ud, når man skal planlægge næste tur på de syv have med vennerne. Nu giver Krak danskerne det første gratis elektroniske søkort over alle de danske, norske og svenske farvande.

Ud over selve søkortet tilbyder den nye app til iPad, Krak til søs, en række funktioner til søgning efter f.eks. havne, øer, overnatning og indkøbsmuligheder i nærheden af sejlerens position.

Sejlerne bliver via app’en klædt på om, hvor fyrtårnene står, når man krydser Knudshoved i Storebælt, hvad havdybden er en sømil ud for Trelleborg. Og hvilke sejlrender man skal være opmærksom på, når man begiver sig fra Grenaa til Göteborg.

- Danmark har en lang historie som søfartsnation, og derfor er vi stolte af, at vi nu kan vise vejen for danskerne til vands såvel som til lands. Søkortet er ikke så detaljeret, at det kan bruges til egentlig navigation, men det er ideelt til at skabe sig et overblik, måle afstandene i sømil og at planlægge ruten for alle, der dyrker lystsejlads, siger Pernille Trolle Brøgaard, produktchef hos Eniro Danmark A/S, der står bag Krak.

Med Kraks kort kan man både finde rundt på farvandene i Danmark og de øvrige nordiske lande, så turen også nemt kan gå til den svenske skærgård og de norske kystbyer. Kortet vil falde i god jord hos tilbagelænede lystsejlere såvel som mere ambitiøse søulke.

Emil Fannikke Kiær, konkurrencesejler og tidligere danmarksmester i X-99, kan godt se fidusen i det nye søkort.

- Jeg har i mange år undret mig over, at der ikke har været elektronisk adgang til søvejene i de her tider, hvor nærmest alt andet kan findes via mobilen eller iPad’en. Kraks nye kort gør planlægningen meget lettere, når jeg skal ud at sejle - det sparer en hel masse tid. Jeg har allerede prøvekørt kortet. Det fungerer upåklageligt og har alle de vigtigste funktioner.

Det nye søkort kan ses her: http://map.krak.dk/ - vælg Søkort i menuen midt.

Den nye ”Krak til Søs”-app til iPad kan downloades her: http://itunes.apple.com/dk/app/krak-til-s-s-hd/id529470091?l=da&mt=8. Selve søkortet bliver desuden tilgængeligt i Kraks normale apps til smartphones og iPad.

Elektronisk søkort - ganske gratis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce