Du kan spare vintervasken

Overflødigt. Hyppige besøg i vaskehallen er spild af penge. Bilen bliver hurtigt beskidt igen, og undervognsvasken fjerner alligevel ikke saltet fra undervognen.

Du kan spare vintervasken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbrug: Spild af penge med overdreven vask af bilen om vinteren, mener FDM

Det gør helt ondt, når ens ellers velpolerede bil pludselig ligner noget, der har været på mission i Afghanistan. Og det gør den, når vintervejene som det har været tilfældet længe er dækket af sne, sjap, salt og grus.

Men FDM mener, at det er spild at kræfter og penge at vaske bilen i tide og utide.

- Der er ikke megen mening i overdreven vask af bil i øjeblikket, da den stort set bliver beskidt igen med det samme. Det kan godt være, at den for en stund ser ren ud, men det er uden effekt, siger Jørgen Jørgensen til FDMs hjemmeside.

Det er især frygten for, at vejsaltet skader bilen, der får bilisterne til at sende bilen til vask.

- Salt er selvfølgelig gift for bilen, men vinteren med alt sit dårlige vejr, sjap og saltede veje er ikke noget, man kan vaske sig ud af. Omvendt skulle alt det, man kan gøre, nemlig at forebygge med rustbeskyttelse og lakpleje gerne være gjort i efteråret, siger Jørgen Jørgensen.

Den kritiske snavs bliver heller ikke fjernet i vaskehallen, og man kan sagtens spare undervognsvasken, der alligevel ikke spuler ren alle de stede, hvor salt og snavs samler sig.

Hvis man alligevel kører i vaskehal, er det vigtigt, at man tørrer dør- og gummilister af for fugt, så de ikke fryser til. Eventuelt kan man give gummilisterne en omgang silikone og sprøjte noget låseolie ind i dørlåsene.

Du kan spare vintervasken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce