Hos Skallebølle Auto ved Vissenbjerg er de specialister i at sætte gamle klassiske biler af mærker som Ferrari, Aston Martin og Jaguar i stand
Hos Skallebølle Auto står der et Alfa Romeo-skilt ved vejsiden, og inde på grunden holder en del ældre Alfa'er.

Skiltet lyver dog lidt, fordi værkstedet ikke længere er autoriseret Alfa Romeo-værksted. Som led i den nye struktur hos bilforhandlerne blev værkstedet frataget sin autorisation efter 20 år, men det forhindrer ikke en af værkstedets to ejere, Ernst Møller, i fortsat at køre i en Alfa Romeo fra 1986.

Gammel kærlighed ruster ikke.

Men på værkstedet kan de med Flemming "Bamse" Jørgensens ord "så meget andet", nemlig restaurere klassiske biler - også for rust.

Sammen med sin bror Hans Peter har Ernst Møller fået et godt ry landet over som en af dem, der er rigtig god til at restaurere gamle klassiske biler i den dyre ende.

- Mange bilmærker har stadig reservedele til de ældre biler, men blandt andet italienske biler som Ferrari har ikke længere plader som reservedele, så dem laver vi selv, siger Ernst Møller, som selv om han ikke er udlært pladesmed - han er mekaniker - gennem årene har opbygget en ekspertise, så værkstedet selv kan lave de manglende plader.

- Der er ikke så mange, der kan lave de klassiske biler, som vi kan, vi har en eksklusiv kundekreds, hvor diskretion er en æressag, siger Ernst Møller.

- Kunderne kommer af sig selv efter mund-til-mund-princippet hos vores tidligere kunder, og det er alle mulige mennesker, folk der fra dreng har drømt om en bestemt bil, og som nu bruger friværdien til at få den bil.

10 år på samme bil

Også samlere af gamle klassikere er på kundelisten, ligesom folk der dyrker deres bilhobby. Selv har Ernst Møller i snart 10 år arbejdet på at restaurere en af de legendariske Jaguar E-sportsvogne, som lige venter på den sidste montering, inden den ruller ud på landevejen. Den er grøn og ikke rød, som denne skribent bedst husker sin Jaguar E-drengedrøm, men flot er den.

Værkstedet i Skallebølle, en tidligere Shell-tankstation, startede ellers med at reparere nogle mindre prominente biler, blandt andet Nissan, men gennem årene har niveauet hævet sig, og værkstedet har måttet bygge til to gange for at have plads nok til at klare efterspørgselen.

- Det rygtes hurtigt, at du kan noget specielt, siger Ernst Møller. Og for mig og os er det en stor tilfredsstillelse at bygge et nyt karosseri op.

Man føler sig i Skallebølle hensat til den for efterhånden mange år siden populære tv-serie "De uheldige helte", fordi både en Roger Moore-Aston Martin og en Tony Curtis-Ferrari Dino den dag er på værkstedet. Dino'en dog ikke rød som i tv-serien, men grå.

To gule Ferrarier, og ikke røde som vi kender dem fra Formel 1, var også til stede, næsten færdige.

- Mange af dem, der har disse biler, ønsker ikke at skilte med dem, men kun vise dem frem i lukkede forsamlinger, siger mekanikeren, der ikke selv vil fotograferes.

Det vil til gengæld sønnen Rasmus, der er lærling i familievirksomheden, og som dermed får en enestående mulighed for at lære noget, som andre mekanikerlærlinge aldrig kommer i nærheden af.

- Vores viden går videre på den måde, siger Ernst Møller.
  • Fyens Stiftstidende