Efter en del turbulens har skatteministeren besluttet at udskyde miljøtiltag i foreløbig tre måneder.
Fra årsskiftet har regeringen besluttet at indføre en strafafgift på 1000 kroner til de dieselbilejere, der på det tidspunkt ikke har fået monteret et partikelfilter på sit køretøj.

Tiltaget har mødt mere end almindelig kritik fra de omkring 300.000 bilejere, der enten har en personbil eller en varebil, der er indregistreret første gang før 18. marts i år.

Og kritikken har også højlydt været ført frem fra såvel organisationer som forhandlere, for det er på nuværende tidspunkt slet ikke muligt at fremskaffe de nævnte filtre til alle modeller.

Skatteminister Kristian Jensen (V) har hidtil vendt det døve øre til kritikken, men er nu kommet på andre tanker og er foreløbig kommet kritikken noget i møde.

- Når man kigger på det, så må man erkende, at der nu er meget kort tid, inden loven skulle træde i kraft. Derfor har jeg tænkt mig at imødekomme ønsket om at få en længere indfasningsperiode. Det betyder, at loven om afgift på partikelfiltre ikke vil træde i kraft til nytår, men vil blive udskudt, sagde ministeren til DR.

I første omgang vil Kristian Jensen udskyde lovens ikrafttræden i tre måneder, men det får ikke kritikken til at forstumme.

Inden for den tidshorisont, skatteministeren nu arbejder ud fra, vil det fortsat ikke være muligt at fremskaffe de nødvendige og anerkendte filtre, og det betyder, at hvis loven træder i kraft 1. april, vil tusindvis af dieselbilejere fortsat blive pålagt en strafafgift på 1000 kroner på trods af, at de selv ønsker filtrene monteret, men bare ikke kan skaffe dem.

Færdselsstyrelsen har heller ikke på nuværende tidspunkt været i stand til at forklare, hvordan hele proceduren omkring godkendelse og syn skal være.

De filtre, der ifølge loven skal installeres, koster mellem 5000 og 12.000 kroner alt efter vognens størrelse.

Selve påsætningen er ikke nogen stor operation, idet det kan klares på under en time.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
1
Liberal Alliance stopper nye dieselfiltre

Liberal Alliance stopper nye dieselfiltre

1
Korte ture smadrer partikelfilter

Korte ture smadrer partikelfilter

Eksperter advarer mod dieselbiler

Eksperter advarer mod dieselbiler