? Jeg har som firmabil en ny Ford Transit TDI fra august 2000 med stor kabine. Den er fra fabrikken/importøren monteret med oliefyr/kabinevarmer. Dette oliefyr starter af sig selv, når temperaturen er under fire grader.

Mit spørgsmål er, om det kan passe, at oliefyret skal larme og hyle så meget, som det gør på min. Det er særlig slemt, når der er minusgrader, som vi jo havde en del af sidste vinter. Jeg har spurgt flere gange ved forhandleren og fået at vide, at det ikke kan være anderledes.

Det er en virkelig høj tone, det lyder nærmest som en jet-turbine og forsætter et stykke tid, efter motoren er stoppet.

Hvis det ikke kan være anderledes, må der være en del andre brugere af denne el-

lers udmærkede håndværkerbil, som også må være irriteret over støjen fra oliefyret.

René Gesna

!Det ekstra, standardmonterede varmeapparat i Ford Transit afgiver en lyd under brug - ligesom andre tilsvarende ekstra varmeapparater - biler og varevogne.

Men hvis der er tale om direkte støj, mener den tekniske afdeling ved Ford Motor Company A/S, at der kan være tale om et defekt leje i det ekstra varmeapparats blæsermotor.

Ford-værkstedet kan uden problemer afhjælpe denne fejl, siger Fords informationschef Frans Elsass, der opfordrer dig til at henvende dig til Ford Motor Companys tekniske afdeling, hvis der er yderligere tvivl om problemet.

Lars Stokbro