Design med passion

Dedikeret. Anders Warming er 100 procent koncentreret, når han arbejder. Og han kan ligefrem blive suget ind i tegningerne.

Design med passion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På vej: Danske Anders Warming, der har skabt den elegante BMW Z4, er et af de helt store internationale designer-stjerneskud

Anders Warming har stort set altid interesseret sig for biler. Lige siden han som knægt sad oppe i vindueskarmen hjemme i Lyngby og lærte bilmærkerne at kende ud fra lygteføringen, har de firehjulede været hans store passion. Interessen kombineret med et usædvanligt talent for at tegne og male, samt en far, der slæbte stakkevis af bilblade med hjem, har ført Anders Warming frem til at være en af verdens mest spændende og nyskabende bildesignere.

Mest markant er den første generation af BMW’s sportscoupé Z4 fra 2002, som oser af elegance og sex. Det var en bil, som for alvor bragte Anders Warming helt frem i spotlyset. Designeren, som er i midten af 30’erne, sammenligner det at designe en bil med at skabe musik.
Svendestykket. BMW Z4 forener det elegante og sexede og har bragt Anders Warming helt til tops.
Svendestykket. BMW Z4 forener det elegante og sexede og har bragt Anders Warming helt til tops.

Frirum for idéer

Hans filosofi er, at design befinder sig et sted mellem kunst og ingeniørarbejde. Anders Warming har forklaret, at biler er et udtryk for "Lebensgefühl". Og at de tegninger, som er en del af processen, kan give ham et kick, hvis de pludselig viser overraskende nyt, fordi han ligefrem bliver suget ind i dem.

Det er tanker, som blandt andet gjorde sig gældende, da Anders Warming designede konceptbilen Mille Miglia Coupé, der er en hyldest til BMWs legendariske racere i mellemkrigstiden.

Den danske designers karriere blev sjovt nok skudt i gang af, at han blev afvist på arkitektskolen i København. Den unge bildesign-freak søgte og blev så optaget på en skole for industrielt design i italienske Perugia. Herfra gik vejen til designskolen Art Center i Schweiz og senere til skolens hovedafdeling i Californien. Hermed var vejen banet for en karriere i bilbranchen, og da BMW med den legendariske Chris Bangle i spidsen tilbød ham en plads, røg alle andre tilbud til side.

Karrieren hos BMW har i dag ført danskeren til et job som chef for det udvendige design på alle BMW’er.

Her er der plads til at gå nye veje.

- Vores opgave er som designere at finde et frirum til at vise vores idéer. Hvis man har lavet noget nyt, som ikke fungerer, så kan man snakke om det og bare justere det 10 procent, så lever det lige pludselig, har han forklaret.

Og liv er der masser af hos BMW, hvor filosofien altså er ikke kun at tegne og designe, men også at vride og vende forslagene og tænke stort.

Det er et univers, som er helt rigtigt for Lyngbydrengen, som har fået sin livsdrøm opfyldt.

Design med passion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce