Der er brug for flere campingmekanikere

De unge campingmekanikere bliver en slags tusindkunstnere, som får kendskab til mange forskellige håndværksfag.

Der er brug for flere campingmekanikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avancerede campingvogne kræver specialuddannede mekanikere

Med det stærkt stigende antal campingvogne i Danmark er der brug for flere specialiserede campingmekanikere.

Det første hold på omkring 20 unge startede i begyndelsen af året på en ny uddannelse i København, og der vil gå endnu næsten halvandet år, før de første campingmekanikere er uddannet, men til januar er Teknisk Erhvervsskole Center, i København klar til at starte et nyt hold.

- Og vi har hårdt brug for alle de campingmekanikere, vi kan få uddannet. Siden år 2000 er antallet af indregistrerede campingvogne steget fra 107.000 til omkring 140.000, og samtidig er campingvognene blevet stadig mere avancerede. Derfor har branchen brug for specialister på området, så vi kan servicere vores mange kunder bedst muligt, siger Camping Branchens formand, Peter Outzen, der repræsenterer knap 100 forhandlere landet over.

- Hidtil har campingmekanikerne været en sammensat flok af håndværkere, som har specialiseret sig via de mange kurser, som branchen har etableret i et samarbejde med producenterne. Med den nye etablerede uddannelse får vi hele paletten samlet i ét forløb, siger brancheformanden.

Lidt af hvert

En campingmekaniker skal kunne lidt af hvert og nærmest være en tusindkunstner.

- Moderne campingvogne er i dag udstyret med en bred vifte af teknisk udstyr som for eksempel avanceret centralvarmesystem med gulvvarme, aircondition, køle- og fryseskab, gasbageovn, lysdæmper og meget andet elektronisk udstyr. Sikkerhedsudstyret består som standard i dag af blandt andet krængningsstabilisatorer og avancerede bremsesystemer. Derfor er det altafgørende for os, at vores værkstedsfolk er fuldt opdateret på området, siger Peter Outzen, som selv driver en campingvirksomhed i Nibe i Nordjylland.

Han og hans kolleger håber, at den ny uddannelse til campingmekaniker vil udvikle sig til at blive en populær uddannelse blandt de unge for med kun en snes uddannede om året, er der lang vej endnu, før behovet er dækket.

Et bredt indblik

Han peger på, at uddannelsen giver de unge indblik i en lang række fag som salg og service, el, auto, karrosseri, VVS og miljø. Og det betyder, at de unge efter det to et halvt år lange uddannelsesforløb kan videreuddanne sig til for eksempel automekaniker.

Uddannelsen varer to et halvt år med 40 ugers skoleophold. Det er opdelt på et grundforløb og et hovedforløb. Eleven kan vælge grundforløbsindgangene mekanik, transport og logistik eller teknologi og kommunikation. Efter grundforløbet fortsætter eleven på hovedforløbet, der kræver en uddannelsesaftale - altså en praktikplads.

Læs mere

www.campingmekaniker.dk kan man læse mere om uddannelsen, lønforhold og muligheden for at få et sted at bo under uddannelsen i København.

Der er brug for flere campingmekanikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce