Den store kanaltur


Den store kanaltur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At rejse er at leve - var det ikke H.C. Andersen, som sagde sådan? Jo, og siden har talløse mindre begavelser citeret ham - nu også jeg - men man må spørge sig selv, om den gode digter var bange for vand!

Han burde jo have sagt: At sejle er at leve - og så skulle han have fortalt et lille eventyr om en dreng, som for længe, længe siden gik langs salten østerstrand. Han hopper rundt på bare tæer i det kølige sand under de udhængende træer - og vupti, så er han klatret op i et væltet bøgetræ og kravler helt ud i de yderste grene, hvorfra han med sugende længsel kigger ud over vandet. Snart er han i gang med at banke nogle brædder sammen til en slags båd, som han forsyner med en solid kæp og et gammelt dynebetræk - så skubber han fra land, kravler om bord og haler hjem på dynebetrækket ...

I min optik er det sådan, det er at sejle. Det er bare noget, man gør, fordi man vil - ikke fordi man har øvet sig og har lagt planer og ved, at man kan - men fordi havet er der, og man længes efter det, som er ude på den anden side. Man møder selvfølgelig masser af hindringer på vejen - man skal kæmpe og regne den ud, og nogle gange bliver man skidebange - vinden hyler, og bølgerne er så store som huse, men så får man land i sigte, glider ind i smult vande - oh, en næsten fysisk livskraft og lykke bruser igennem krop og sjæl, hvad enten det er Polynesien eller Lyø, man er kommet til.

Hvis man har det sådan, er der ikke meget fis ved den lille bog med den lange titel: "Sejlads i udlandet - på kanaler og i Middelhavet". Den er udgivet af Dansk Sejlunion og skrevet af Ove V. Hansen, som har stor erfaring fra netop Middelhavet og kanalsejlads.

Bogen, der koster 175 kr., er ikke nogen rigtig bog, men nærmest en række udvidede notater og strøtanker, som er samlet i tilfældig rækkefølge.

Bogen er vist heller ikke tænkt som en fortælling, men snarere en slags praktisk rådgivning om, hvordan man planlægger og gennemfører "den store tur" - ad kanalerne til Middelhavet. Men ingen af de mange spørgsmål, som rejses og nævnes, bliver faktisk behandlet til bunds - forfatteren når aldrig længere end til almindeligheder og snik-snak.

Denne negative indstilling kan dog skyldes mit temperament - som antydet holder jeg af at sejle ud i det blå, og jeg vil i grunden helst ikke vide alt for meget om det, jeg skal møde.

Den store kanaltur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce