DS3 og DS3 Cabriolet får nu den nye DS-front, som lægger afstand til Citroën, i et ellers beskedent facelift.

Citroën fortsætter strømliningen af DS-modellerne, som nu er et selvstændigt brand, der lægger mere afstand til moderselskabet.

Det betyder, at DS3 og DS Cabriolet får den nye og mere markante front med DS-vingerne, som skubber Citroën-vinklerne helt væk.

Samtidig modtager den aldrende model med rødder tilbage til 2009 et mindre facelift, som nærmest er i petitesse-afdelingen. De nye LED Vision-lygter fra 2014, hvor xenon- og full LED-lys spiller sammen, omfatter nu også tågelygter i full LED.

Samtidig kan man tilkøbe multimedieanlægget Mirror Screen, der betyder, at Apple- og Android-telefoner kan spille sammen med anlægget gennem Apple Carplay og Mirror Link.

Den syv-tommer berøringsskærm, som nu er standard, betyder. at antallet af knapper og taster i midterkonsollen falder med en snes stykker, fordi de nu samles på skærmen.

Automatisk nødbremse kan fås, men den er ekstraudstyr.

Motorprogrammet justeres også. Det omfatter tre af de trecylindrede Puretech THP-motorer og tre firecylindrede Blue HDI-dieselmotorer. Alle fra PSA-koncernens hylder.

Ny er den 130 hk benziner, som afløser VTi 120 og leverer 230 Nm fra 1750 omdrejninger - altså større moment fra lavere omdrejninger. En ny generation af det seks- trins EAT-automatgear findes nu også i DS3' erne.

Topmodellen er DS3 Performance med sportstrim og en 1,6-liters THP motor på 208 hk.

De faceliftede modeller kommer til april, men den danske importør kan endnu ikke sige noget om det specifikke danske modelprogram eller priserne.

Mere om emnet

Se alle
Denne Kinabil vil kunne gøre sig i Europa

Denne Kinabil vil kunne gøre sig i Europa

Citroën DS 6

Friske kræfter til fransk finessebil

Friske kræfter til fransk finessebil