Landsformanden i DCU, Bjarne Jensen, har tegnet organisationen i 25 år - på torsdag markeres jubilæet.

Han er den trettende i rækken, siden Dansk Camping Union blev stiftet tilbage i 1926. Og her render man ikke af pladsen. For i disse dage er det 25 år siden, Bjarne Jensen satte sig i stolen som landsformand for DCU.

Dengang levede organisationen en stille tilværelse - nogle vil mene lidt for stille. Organisationen var bedaget og lidt vissen i kanten. Samtidig kneb det med at få pengene til at række, for økonomien haltede.

Men som landsformand har Bjarne Jensen forvandlet Dansk Camping Union fra en økonomisk skrantende skude til en organisation med vækst. På torsdag 18. april kan han fejre sit 25 års jubilæum.

Som indehaver en vinhandel var det en købmand, der pludselig stod i spidsen for campisternes interesseorganisation.

Campingpladser

Men den nye formand viste hurtigt, at han havde evner, der rakte langt ud over handelstalentet. Han ryddede op i organisationen, og blandt mange andre tiltag lukkede han som det første foreningens rejsebureau.

DCU har nu 87 år på bagen og lever i dag i bedste velgående. I 2004 fik organisationen sit eget hus på Korsdalsvej i Rødovre. I årene efter overtog DCU en campingplads ved Kollund, der hidtil havde været ejet af FDM, og senere en række privatejede DK-pladser - nemlig Albuen ved Nakskov og Vesterhav Camping ved Harboøre.

Den nu 69-årige landsformand bliver fejret med en reception på DCU-Camping Hesselhus, Moselundvej 28 i Funder ved Silkeborg. Det sker torsdag 18. april klokken 11-14.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.