Campister: God idé med skrotordning

Denne campingvogn lige uden for Morud er næsten overbegroet, men den pynter ikke ligefrem i landskabet, specielt ikke om vinteren, når der ikke er blade på træerne.

Campister: God idé med skrotordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Camping Union ønsker skrotningsordning for campingvogne, ligesom der er for biler

Vi kender alle synet af en eller flere gamle campingvogne, overbegroet af alger, som står rundt omkring i det danske landskab, og der er bred enighed blandt Dansk Camping Unions (DCU) medlemmer om, at der skal de ikke stå, fordi de skæmmer landskabet.

87 procent af DCU's medlemmer svarer i en undersøgelse på foreningens hjemmeside, at de går ind for en skrotningsordning, og det er DCU godt tilfreds med.

- Vi må have en skrotningsordning for campingvogne, siger Henning Klibo fra DCU.

- Mange gamle vogne er meget grimme, men vi er ikke helt klar over omfanget af, hvor mange gamle campingvogne, som skæmmer landskabet, og vi vil bede medlemmerne om hjælp til at klarlægge det, så vi kan få det plottet ind på et kort.

Skrot ved huse

Mange gamle campingvogne ender som jægerhytter eller håndværkervogne, og mange står også som skrot tæt ved huse, hvor de med deres slimgrønne farve ikke er nogen pryd.

- Selv om mange gamle vogne på den måde er gemt væk, så indeholder de plastmaterialer og aluminium, som jo ikke forgår i de kommende mange hundrede år, og som både bør og kan genbruges, siger Henning Klibo.

DCU er i dialog med Campingrådet, der er paraplyorganisation for campingpladserne, samt Campingbranchen, som er importører og forhandlere, om problemet.

- De gamle vogne bliver dumpet alle mulige steder, og det kan ikke bliver ved, siger Henning Klibo.

- Nu kender vi folks holdning til problemet, så skal vi kende omfanget og i samarbejde med de øvrige camping­organisationer skal vi have rejst problemet politisk, så vi får en skrotningsordning.

Også hos Danmarks Naturfredningsforening synes man, at der skal ryddes op.

- Alle ordninger, der bidrager til, at der bliver mere ryddeligt på landet, støtter jeg. Og så er det jo faktisk ikke lovligt at henstille gamle campingvogne inden for beskyttelseslinjerne langs kysten, i skove og i moser, hvor man tit ser dem, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, der er præsident for naturfredningsforeningen, til JyskeVestkysten.

Campister: God idé med skrotordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce