Eriba Exciting er Hymers nyeste serie, der blev introduceret sidste år - nu består serien af syv modeller

En solid campingvogn med alt, hvad der skal være - uden at det er prangende. Traditionelt har Hymer ligget i den tunge ende - både hvad angår kvalitet, komfort og ikke mindst pris. Men med Eriba Exciting-serien forsøger Hymer at bevæge sig ned i midtersegmentet. Og det kan ses på prisen, fortæller Steen Rasmussen, der står for importen af det tyske mærke i Danmark.

- En traditionel Hymer koster fra 160.000 og op til 330.000 kroner. Men denne serie ligger i et prisleje mellem 141.000 og 180.000 kroner. Og dermed spreder man sig over et større område, siger han.

Udvendig er vognen beklædt med små hammerslåede vægge, mens front, tag og bagende er i glasfiber. Det hele er hvidlakeret med stafferinger i antracit.

Den ekstra lange trækstang er med til at sikre gode køreegenskaber, og samtidig giver den også mulighed for at montere en cykelholder.

Konservativ

- Indvendig er den mere konservativ i sin indretning. Men det er stadigvæk en god vogn, siger Steen Rasmussen, mens han trækker lågen op i et af overskabene.

Her er ingen billige hængsler. Det hele er solidt monteret, og konstruktionen fejler ikke noget. Selv om håndtagene er mere simple i designet, har de stadig softclose, så lågen ikke klaprer i med et dunk, og det er en god detalje. Vognen er rummelig, og skufferne har udtræk, som man kender det fra et moderne køkken.

Når det er muligt at få Eriba Exciting-serien ned i pris, skyldes det isoleringen.

For et klassisk kendetegn hos Hymer er den kraftige isolering, og det gælder både for campingvogne og autocampere. Her er der sprøjtet højisolerende skum ind mellem aluminiumsvæggene, men Exciting-serien er isoleret med styropor. Dermed er den isoleret som de øvrige vogne i samme prisklasse, og det gør den billigere at producere.

Egenvagten er lav, mens lasteevnen er tilsvarende stor.

Serien rummer også flere gode bud på familievogne med god plads til ungerne. Så alt i alt er der tale om en rigtig god begyndervogn.

Serien findes i syv grundrids, og prisen begynder altså ved 141.300 kroner.

- Det må siges at være en god pris for en vogn af den her størrelse, men er man traditionel Hymer-kunde vil man næppe skifte til den her serie. For så er man jo netop vild med det andet, siger importøren.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.