Engelsk virksomhed vil forsøge at gøre europæerne interesserede i kæmpestore trailere.
Alting er stort i USA.

Sådan har det altid været, i hvert fald i amerikanernes egen bevisthed, og i mange tilfælde må man give dem ret.

Således, når det gælder camping og specielt de vogne - eller måske snarere huse - der køres rundt med over there.

Et eksempel er de kæmpestore trailere, som nærmest hægtes på en trækvogn, på samme måde som man herhjemme ser sættevogne med last.

Indtil videre har denne ide ikke vundet stort indpas i Europa, men den engelske virksomhed Fifth Wheel Company vil nu forsøge, om ikke det også er noget, der kan tilfredsstille europæere.

Et af de argumenter, der er særdeles brugbart, er, at sikkerheden under kørslen øges væsentligt. Campingvognen sidder nemlig fast i en drejeskammel, og det giver mindre risiko for slinger, ligesom det er muligt at trække en vogn, der er langt tungere, end hvad der er normen i dag.

Ulemperne ved konceptet er rent økonomiske.

En tungere campingvogn kræver et køretøj, der må trække mere end 3500 kg. Sådan et køretøj ligger i den højere ende af prisskalaen.

Tilsvarende med de store campingvogne.

Man skal regne med priser, der ligger på den ”forkerte side” en halv million kroner. I hvert fald de første sæsoner, de nye vogne er på markedet.

Hvis lanceringen bliver en succes, kan det udmønte sig i lavere priser, selv om anskaffelsen fortsat vil være væsentligt dyrere, end hvis man investerer i en stor konventionel campingvogn.

De modeller, der tænkes sendt på markedet, ventes præsenteret på den internationale campingmesse i Düsseldorf i slutningen af denne måned.
  • Af: