? Må jeg bruge en Iveco ladbil til følgende: Jeg afmonterer hjul og træktøj på min campingvogn, som vejer 800 kg, sætter den op på bilen og skruer den fast. Herefter vil jeg køre på campingtur til Nordkap i bilen.

Der er jo ikke noget i vejen for, at man må trække campingvognen med en gulpladebil, så hvorfor ikke sætte campingvognen op på ladet. Iveco-ladbilen må laste 1500 kg og har en højeste totalvægt på 3500 kg. H.B.

! Du må godt bygge ladvognen om til en autocamper ved at sætte campingvognen på ladet. Men bilen skal så omregistreres til hvide plader, da gulplade-biler kun må bruges til godstransport. Autocampere kører på hvide plader.

Og eksperter inden for autocampere og indretning og opbygning af disse biler med fast sove- og opholdskabine advarer: Opbygningen af en autocamper med et chassis fra en ladvogn og campingkassen fra en campingvogn kan give grimme overraskelser og ekstraudgifter.

De store ubekendte er ToldSkat og Statens Bilinspektion. Du skal betale registreringsafgift af din hjemmebyggede autocamper, da bilen har fået ny identitet og hvide nummerplader.

Og autocamperen skal til registreringssyn hos bilinspektionen efter de samme regler som alle andre biler på hvide plader. Kravene til biler på hvide plader er strengere end til gulpladebiler, så derfor skal du have en dataerklæring fra bilfabrikanten, hvilket din forhandler kan fremskaffe.

Ændrer du på bilens originale konstruktion, vil biltilsynet generelt kræve dokumentation for kvaliteten og sikkerheden af det arbejde. Der er særlige krav til sikkerhedsselerne og sædernes eftergivenhed. Der skal være monteret spildevandstank. Ændres bilen egenvægt med mere end 50 kg, skal bilen vejes hos en autoriseret vejer umiddelbart inden synet.

Alt i alt en omfattende sag. Og så komme regningen fra ToldSkat, da du har betalt en meget lav afgift, fordi Ivecoen er på gule plader. Du kan få en pejling af afgiften ved at henvende dig til det lokale ToldSkat med bilens papirer.

Lars Stokbro