Bunden er hullet

Tegning: Gert Ejton

Bunden er hullet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

? Min Mazda 626 fra 1996 har fået nogle rusthuller i bunden, ligesom der vist også er lidt problemer med "dørtrinene" under dørene. Problemerne er størst ved hjulene, hvor rustangrebene er synlige. Faktisk er jeg bange for, at man kan stikke hul med en skruetrækker.

Kan man svejse disse huller, eller skal der nye reservedele til? Kan man i det hele taget få disse dele til så gammel en bil. B.H

! Det er fuldt forsvarligt - håndværksmæssigt og sikkerhedsmæssigt - at svejse små karrosseriplader på mindre rustangreb. Men man kan også sagtens få karrosseridele, som gør det hurtigt og let at reparere rustangrebene, hvis de er mere omfattende. Især ved panelerne under dørene kan det være aktuelt at reparere med nye, så du undgår en masse lapperier, som aldrig bliver pænt, og som også kan tage så lang tid, at det bliver lige så dyrt, som at svejse hele nye dele i.

Men lad en fagmand kigge på rustangrebet. En pladesmed vil med forstolene og tæppet afmonteret i kabinen let kunne give et overslag på reparationen.

Med en 12 år gammel bil kan du kigge bredt efter værksteder, som kan klare en sådan reparation. Det vigtigste er, at tilpasninger af plade og karrosseridele sker omhyggeligt, at svejsningen foregår i plade fritskåret helt for rust og med fuldsvejsning, hvor det er muligt. Udvendigt skal reparationen kittes og spartles, grundes og males og til sidst skal reparationerne have en gang rustbeskyttelse. Også indvendig i kabinens bund spartles, grundes og males. Dørpanelerne skal have hulrumsbeskyttelse med rust.

Kravet ved bilsyn er, at reparationen udføres i pladetykkelse svarende til originalpladen, omkring 0,8 mm.

Lars Stokbro

Bunden er hullet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce