Brændstof at spare med dæk

Mens man tjekker mønsteret på sin dæk, er det også en god idé at undersøge dæktrykket. Forkert dæktryk forøger brændstofforbruget, oplyser EU-kommissionen.

Brændstof at spare med dæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilisterne kan reducere forbruget af brændstof med op til 10 procent, hvis alle europæere køber de mest energivenlige dæk. Det svarer til at fjerne over 1 mio. biller fra vejene, viser tal fra EU-kommissionen.

- Dæk med en lav rullemodstand bidrager til at sænke brændstofforbruget, og sammen med miljøzoner og skrotningspræmier, som skaber mere gunstige vilkår for at skille sig af med de ældre biler, er det et initiativ, vi bakker op om, siger adm. direktør hos Applus+ Bilsyn, Arne Willerslev-Legrand i en pressemeddelelse. Han bakker op om, at EU-kommissionen sætter fokus på området.

EU kommissionen anfører desuden, at der også kan være en miljømæssig gevinst at hente for de biler, der lige tjekker dæktrykket en gang ekstra. Ifølge eksperterne risikerer man at øge brændstofforbruget med to-tre procent, hvis dæktrykket er blot 0,5 bar for lavt. Årsagen er, at dækket bliver unødvendig bredt og dermed øges overflademodstanden. Sørger man derimod for, at der er luft nok i bilens dæk, kan man spare omkring 50 liter benzin og 120 kg CO2, skriver hjemmesiden.

Brændstof at spare med dæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce