Bilsalg i vant gænge

Renault Clio er en af de nyheder, som har hægtet sig fast på toptyve-listen.
Foto: Renault

Bilsalg i vant gænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortsat gode takter i salget af nye biler, hvor Renault Clio har bidt sig fast toppen.

En pæn fremgang i forhold til samme tid i fjor og masser af mikrobiler på listen. Lyder det bekendt? Det er det også. Med 14.585 solgte biler, hvilket er små fem procent over september sidste år, er bilsalget fortsat i en vant gænge.

Dog med den krølle, at den populære VW Up nu for tredje måned i træk har mistet pusten. Godt nok er den lille Folkevogn stadig nummer et. Men mens der de tidligere måneder kom 1500 ny Upper på gaden hver måned, var det i juli, august og september altså kun knap det halve med 798 af slagsen i sidste måned.

Den danske importør har tidligere sagt, at der var tale om en midlertidig nedgang, og at Uppen ville genvinde forne tiders niveau, når fabriksferien sluttede. Det vil vise sig. VW Up er dog fortsat den suverænt mest solgte bil i år til dato med 9967 styk. Det er mere end dobbelt så mange som koncernfætteren Seat Citigo. Dog kun få hundrede biler foran årets nummer tre, Toyota Aygo, der trods en høj alder hænger godt på i 2013.

Det gælder også den nye Renault Clio, der blev nummer tre i september og sammenlagt ligger på en femteplads i år.

Det skyldes både et progressivt design og value for money kombineret med det efterhånden ret sete skridt med kampagnerabatter på en ny bilmodel fra starten. Noget som ellers har været brugt på modeller på vej ud eller midt i cyklussen, men som blandt andet Chevrolet lancerede.

Renault har løbende kampagnepriser, og det koster den fabriksejede Renault-importør penge.

Mikrobiler fortsat motor

Det er stadigvæk mikrobilerne, som er motoren i et højt bilsalg, hvor også Ford Ka ligger højt. Men også VW Golf, Skoda Octavia og endda Toyota Auris, som ellers er en sjælden gæst på listen, ligger pænt. Bemærkelsesværdigt nok er tidligere favoritter som Suzuki Alto og Hyundai i10 helt ude af listen.

Sidstnævnte kommer dog snart i en ny generation. En gammel kending, som hænger på, er Skoda Fabia, der kommer i en ny aftapning til næste år, men som fortsat har et publikum.

Hos De Danske Bilimportører ser man positivt på det fortsat pæne salg, hvor det er de private, der igen trækker væksten.

Bilsalg i vant gænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce