Bilsalg i højt gear


Bilsalg i højt gear

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er solgt 19 procent flere biler i årets første måneder end sidste år

Der er solgt mange nye personbiler i de første 4 måneder af 2008. I april måned blev der solgt 19 % flere personbiler end i april 2007, og i årets første 4 måneder er der samlet set solgt 9 % flere personbiler end i samme periode sidste år. Det er især salget til private, der er gået frem. I årets første 4 måneder er der solgt 12 % flere personbiler til private end i samme periode sidste år, mens der er solgt 5 % flere personbiler til erhverv.

- Vi tror, at de høje brændstofpriser bidrager til at øge salget af nye biler. Nye biler kører typisk længere på literen end ældre biler, og man kan derfor reducere sine brændstofudgifter med en ny bil med en god brændstoføkonomi. Samtidig er rekordmange danskere i job, og mange af dem har behov for en bil for at komme til og fra arbejde, siger adm. direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen, og fortsætter:

- Når salget af nye personbiler har været højt i april i år sammenlignet med april sidste år, skal det også ses i lyset af, at april måned sidste år var præget af omlægningen af bilafgifterne. Regeringens udspil til omlægning blev offentliggjort den 25. april 2007, men op til omlægningen skabte vedvarende rygter om en omlægning af bilafgifterne usikkerhed hos forbrugerne. I april måned sidste år var der derfor en vis tilbageholdenhed hos bilkøberne.

Færre gulpladebiler

Der er kun solgt halvt så mange biler på gule plader i de første 4 måneder af 2008 som i samme periode sidste år. Det er både salget til private og virksomheder, der er gået tilbage. Det samlede salg af varebiler ligger 48 % under samme periode sidste år. Salget til private er faldet med 69 %, mens salget til virksomheder er faldet med 40 %. Knap 85 % af alle gulpladebiler købes i dag af virksomheder.

- Salget af biler på gule plader til private er gået kraftigt tilbage, men til gengæld køber private nu flere personbiler på hvide plader. Virksomhederne køber også væsentligt færre varebiler end i 2007, og de tegner sig for langt hovedparten af købet af nye varebiler.

Salget af varebiler påvirkes ganske meget af de økonomiske konjunkturer, og i en række brancher er forventningerne til fremtiden faldet. Det gælder eksempelvis i byggeriet og servicesektoren, hvor den sæsonkorrigerede konjunkturindikator i begge brancher har været faldende gennem længere tid. udtaler Bent Mikkelsen.

Nye lastbiler

I april 2008 blev der indregistreret i alt 570 nye lastbiler, hvilket er 8 % færre end i april 2007. I årets første 4 måneder er der dog samlet set indregistreret næsten lige så mange nye lastbiler som i de første 4 måneder sidste år.

Bilsalg i højt gear

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce