De lavere afgifter smitter af på firmabilerne, der typisk falder 20.000 kr. i beskatning

Den falder typisk med godt 80 pct. af afgiftsnedsættelsen, som slår mest igennem ved de dyrere firmabiler.

Mens den vejledende udsalgspris for en Mercedes C200 d stationcar falder fra godt 569.000 kr. til cirka 525.000 kr., daler beskatningsværdien fra omkring 400.000 kr. til godt 376.000 kr. Altså med 24.000 kr.

De billigere firmabiler som for eksempel Skoda Octavia stationcar Style 2,0 TDI 150 hk DSG falder dog forholdsvis mindre, nemlig 16.000 kr.

Flere muligheder

Det er en udvikling, som er slået igennem hos Nordania Leasing, hvor der er nedsættelser over hele linjen.

Henrik Rohmann Sønderby, som er salgschef hos Nordania Leasing, vurderer umiddelbart, at nedsættelserne kan give endnu mere vind i sejlene for premiummærkerne, fordi prisforskellen mellem dem og mainstream-mærkerne mindskes.

- Nedsættelsen er størst for de dyrere mærker, så man kan sige, at premiummærkerne vinder, konstater han.

Han tror dog, at nedsættelserne kan slå igennem på flere måder, hvis den samlede TCO (total cost of ownership) er uændret for firmaet.

- Medarbejderen kan få en billigere månedlig ydelse eller mere udstyr. Det kan være ved at gå en motorstørrelse op eller måske få anhængertræk med, siger han.

Hvis man fastholder sit oprindelige bilvalg, vil de månedlige udgifter ifølge Nordania Leasing falde med 200-600 kr.

Jan Lang, analytiker hos Bilbasen, tror, at flertallet vil opgradere.

- Jeg er ikke i tvivl om, at firmabilisterne vil vælge en større model eller en bil med mere udstyr, fordi der er kommet et tøbrud i firmabilmarkedet, hvor flere får lov til at vælge større og dyrere biler, siger Jan Lang.

Mere sikkerhed

Hos Mercedes-importøren ser man flere scenarier.

- Vi håber, at nogle også bruger lejligheden til at opgradere til mere sikkerhedsudstyr, siger Lars van het Erve, pr- og kommunkationschef hos Mercedes-Benz Danmark.

Hos Mercedes falder en stor sikkerhedspakke med bl.a. adaptiv fartpilot, advarsel for blinde vinkler og vognbaneskift samt bremseassistent fra 55.000 til 48.000 kr.

Henrik Rohmann Sønderby fra Nordania Leasing venter, at det lavere prisniveau bliver permanent:

- Vi har en forventning om, at kunderne fortsat får besparelsen. Jeg håber ikke, at man skruer op for avancerne, så det er en troværdig prissænkning, og kunderne får den reelt, siger han.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Nye afgifter