Bilboss på pension i en sparescooter

Stamfaderen. VWs nye sparemobil, der kan køre 100 kilometer på liter en, skulle ligne denne Messerschmidt-kabinescooter, som står på Egeskov Slots veteranbilmuseum. Den glade chauffør på billedet er grev Michael Ahlefeldt Laurvig Bille.
Foto: Lars K. Mikkelsen

Bilboss på pension i en sparescooter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I næste uge kører VW's allermægtigste general, Ferdinand Piëch, på pension. Og han har udtrykkeligt bedt om at blive kørt hjem i noget så tilsyneladende beskedent som en slags kabinescooter. Det lyder jo som et fromt ønske, men tag ikke fejl. Under scooterens kulfiberoverflade gemmer sig det ypperste i motorteknik, så den formentlig vil få plads i historiebøgerne som verdens første én-liters-bil, forstået på den måde, at den kan køre 100 kilometer på en liter dieselolie.

Om den virkelig lever op til Piechs krav, får han rig lejlighed til at afprøve. På afskedsdagen 16. april - det er på tirsdag - agter han at køre fra VWs hovedkvarter i Wolfsburg til koncernens årsmøde i Hamburg, hvor han formelt får sin afsked.

Det vides ikke, om han vil - og får lov til at - tage det enestående køretøj med hjem igen. Måske vil koncernen beholde det til yderligere eksperimenter. Planen er nemlig at sætte det i serieproduktion fra 2004.

Hvordan køretøjet ser ud, er foreløbig en dyb hemmelighed. Men ifølge det engelske blad Auto-Express' kilder ligner det meget den famøse Messerschmidt-kabinescooter, som Jarl Friis Mikkelsen og Ole Stephensen for omkring i i tv-serien om de kiksede brødre Øbberbøv.

Lige som Øbberbøv-mobilen har den lille VW to sæder bag hinanden . et til chefen og et til privatchaufføren.

Bilboss på pension i en sparescooter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce