Barnet skal sidde bagvendt


Barnet skal sidde bagvendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BARNESTOLE: Barnet sidder fem gange sikrere i bagudvendt stol
Spænd dit barn ordentligt fast i bilen. Sådan har det lydt i mange år, men mange forældre er stadig i tvivl om, hvordan deres børn sidder mest sikkert i bilen. Det siger Maria Krafft, som er sikkerhedsforsker hos det svenske forsikringsselskab Folksam.

Risikoen for, at et barn dør eller kommer alvorligt til skade ved et sammenstød, er fem gange højere, hvis barnet sidder i en fremadvendt barnestol. Folksam tilråder derfor forældre at købe en bagudvendt stol til barnet.

- I de små biler kan forældre blive tvunget til at købe en fremadvendt barnestol, da der ganske enkelt ikke er plads til en bagudvendt model på bagsædet. Men mange nye biler har en sideairbag, som kan kobles fra, og dermed kan den bagudrettede stol placeres ved siden af føreren, siger Folksams sikkerhedsforsker Maria Krafft.

Folksam anbefaler på basis af en lang række ulykker fra den virkelige verden, at børn placeres i bagudvendte stole helt indtil fire-fem års alderen. Rådet for Større Færdselssikkerhed oplyser også, at det er bedst, hvis barnet sidder i en bagudvendt autostol, da påvirkningen ved et sammenstød fordeles bedst i hele kroppen.

Også piskesmældseffekten reduceres stærkt, når barnet sidder bagudvendt. Piskesmældseffekten er den kraft, halsen udsættes for ved sammenstød, når hovedet først bliver kastet frem med voldsom kraft og derefter tilbage. Små børn er langt mere udsat for skader med piske-smældseffekten.

Halsmuskulaturen er endnu kun svagt udviklet, og hovedvægten i forhold til kroppen er tre gange større hos børn end hos voksne. Den bagudvendte stol må derfor stærkt anbefales, så længe det overhovedet er muligt.

Barnet skal sidde bagvendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce