Ældre kører også med hovedet under armen

Tegning: Gert Ejton

Ældre kører også med hovedet under armen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

? Jeg synes hele tiden, det er os unge, som får skyld for at køre for stærkt og farligt. Men hvordan er det egentlig med de ældre?

Jeg synes tit, at de kører med hovedet under armen, når de cykler og går i trafikken: På cykel glemmer de at se sig for og krydser direkte over vejen, de rækker ikke hånden ud, de slingrer og virker faktisk ikke, som om de føler sig rigtig hjemme i trafikken.

I bilerne er det tit de gamle, som kører alt for langsomt, bremser alt for tidligt op før lyskryds og lignende. Andre gange parkerer de helt håbløst eller kører usikkert og uforudsigeligt på butikscentrenes store parkeringspladser.

Selvfølgelig gælder det ikke alle gamle trafikanter, men på samme måde er det jo heller ikke alle unge, der kører med hovedet under armen.

Er der ikke noget om, at de ikke kun er unge mænd, der optræder i ulykkestatistikkerne, de ældre må efter mine erfaringerne ude i virkeligheden også komme galt af sted i trafikken. R.W.

! Du har faktisk ret. Det er ikke kun for hurtig og for hensynsløs kørsel, som er årsag til ulykker og skader i trafikken. Et øjebliks uopmærksomhed eller lidt forvirring kan ende med buler og personskade.

Det er især ulykker, der involverer cyklister, som skyldes uopmærksomhed. Små kørefejl fra bilister eller fra cyklister udløser ulykkerne, mens det ikke så ofte er hensynsløs eller risikabel kørsel, som forårsager disse ulykker.

I en detaljeret undersøgelse af 30 ulykker med cyklister viste det sig, at næsten halvdelen af cyklisterne var over 65 år, og når man kiggede på de dræbte var procentandelen af ældre endnu højere.

For at forebygge ulykker mellem biler og cykler i kryds arbejder myndighederne derfor på at lære ældre sikre trafikvaner, ligesom bilister skal overholde færdselsloven og vise hensyn til ældre cyklister og ældre trafikanter i det hele taget. Så når læseren, R.W., møder en ældre trafikant, som virker usikker, gælder det også om at vise lidt hensyn og måske lige give den ældre lidt tid og plads til at komme omkring på p-pladsen eller i krydset eller rundkørslen.

Endelig satser vejmyndighederne på at lave så enkle og gennemskuelige kryds og udfletninger, så man ikke bliver i tvivl om, hvilket vej man skal køre. Lars Stokbro

Ældre kører også med hovedet under armen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce