Årets bil 2018: Spansk familiebil løber af med sejren

Seat Arona byder på attitude, plads, pænt udstyr og gode køreegenskaber til en fornuftig pris, og den høje crossover kan nu kalde sig Årets Bil i Danmark. Foto: Christian Schacht

Årets bil 2018: Spansk familiebil løber af med sejren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang vinder en af de små crossovere titlen som Årets Bil i Danmark.

Bølgen med de høje crossover-modeller ruller for alvor. Så meget, at Seat Arona nu kan køre hjem med titlen som Årets Bil i Danmark 2018.

Det er første gang, at en af de små crossovere vinder titlen. Det spanske bud på en miniklasse-model med mere frihøjde hentede således flest stemmer, da Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) kårede vinderen med 130 ud af 500 stemmer.

Seat Arona blev fulgt af de andre biler i finalefeltet, hvor Ford Fiesta fik 99 stemmer, VW Polo 85 stemmer og Honda Civic 73 stemmer mens Volvo XC60 Opel Insignia hentede henholdsvis 59 og 54 stemmer.

Årets bil 2018
Årets Bil kåres af Motorjournalisternes Klub i Danmark.
Den indledende runde foregik i oktober, hvor et felt på 30 af årets bilnyheder blev testet over to dage på FDM Jyllands-Ringen.


Her gik seks biler videre til en finalerunde, hvor vinderen blev kåret ved et arrangement 30. november. Juryen består af en snes medlemmer.


Resultatet:
Seat Arona 130 point
Ford Fiesta 99 point
VW Polo 85 point
Honda Civic 73 point
Volvo XC60 59 point
Opel Insignia 54 point

rummelig og veludstyret

I begrundelserne blev der lagt vægt på, at Seat Arona er praktisk, rummelig og veludstyret til prisen, som starter fra godt 170.000 kroner. Som standard sikkerhedsudstyr har den for eksempel automatisk nødbremse.

Ikke mindst er det lykkedes Seat at skabe en høj, bil der ser trendy ud og som stort set er lige så velkørende som Seat Ibiza, der er ophavet. Alt er dog ikke perfekt; stenhård plast i kabinen trækker ned, den lækre farveskærm koster ekstra, og der er en tand mere rumlestøj end i den bankboks-dæmpede VW Polo.

Vellykket familiebil

Blandt juryen var Karsten Meyland Lemche, der er journalist og testkører på FDM bladet, Motor.

- Seat Arona er en vellykket lille familiebil. En bil af tiden, hvor du som bilkøber får høj sikkerhed, gode køreegenskaber samt et væld af udstyrsmuligheder. Arona er en del af bevægelsen væk fra stationcars og over i de højere biler, siger han.

Morten B. Bek, som er journalist på Blok om Biler, er enig:

- Årets Bil i Danmark 2018 skal være den bedste i sin klasse og en samlet set vellykket nyhed. Jeg giver den nye Seat Arona 10 point, for jeg ser den ikke bare som klassens bedste bil, men også som en meget stærk bil i et solidt felt med seks biler, som er attraktiv på grund af pladsforhold,
sikkerhed, design, køreegenskaber, udstyrsmuligheder – og ikke mindst priser, som får mange konkurrenter til at virke dyre.

Seat Arona er da også pt. den mest velkørende crossover i mini-klassen, hvor feltet ellers i år var fyldigt. Det omfattede også modeller som Citroën C3 Aircross, Kia Stonic og Opel Crossland X, der fyldte godt på i det samlede kandidatfelt på omkring 30 biler.

Årets bil 2018: Spansk familiebil løber af med sejren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce