- Vi vinder nok ikke igen

Sidste års vinder, "Aluine", er en 35 fods turbåd - når ellers turindretningen bliver færdig.

- Vi vinder nok ikke igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste års overalt-vinder startede i går klokken 14 fra Bogense med ny mast, nye sejl og beskedne forventninger

Sidste års overalt-vinder i Fyn Cup stiller også op i den første Palby Fyn Cup. Men skipperen på aluminiumsbåden "Aluine" af Nyborg, Kim Daugaard, regner ikke med at gentage sejren.

- Sidste år var vi heldige at starte sidst, da der endelig var kommet vind, og da vi kom til Assens lå hovedfeltet uden vind, så vi strøg lige fordi, siger Kim Daugaard. Men selv om vi var hurtige, regnede vi slet ikke med at blive overalt-vinder, og ærligt talt tror jeg ikke, vi kan gentage sejren.

Kim Daugaard er lige kommet hjem fra Dubai, hvor han og hans arbejdsplads, Bådkommisæren i Kerteminde, repræsenterede Danmark i VM for firmahold uden at få en topplacering. Men turen var alligevel en stor oplevelse for besætningen.

- Jeg har selv bygget "Aluine" i aluminium sammen med gode venner, blandt andet min gast Ulrik Staal, men også andre, og hun er så vidt jeg ved den eneste kapsejladsbåd i Danmark, der er lavet i aluminium, siger Kim Daugaard.

- Jeg havde ikke råd til at købe en båd, og da jeg er uddannet klejnsmed og kan svejse i aluminium byggede vi "Aluine", som er en 35 fods one-design turbåd, og på den måde er det blevet en billig båd.

Det der med turbåd er konen nok ikke helt tilfreds med, for under dæk mangler mange ting i apteringen endnu at blive lavet. Men hjørnesofaen er på plads ligesom de vigtigste installationer, så den syv mand store besætning kan have det rimeligt komfortabelt på turen rundt om Fyn.

- Afhængigt af vinden skal vi være mellem seks og 10 mand om bord, men med den nuværende vejrudsigt er syv mand nok, siger skipper.

Inden afgang regnede han med, at turen rundt om Fyn ville tage omkring 20 timer, men det ved vi alle sammen meget mere om senere i dag.

"Aluine" mistede sidste år sin mast, fordi Kim Daugaard ifølge ham selv nok havde spændt den for hårdt, så han stiller op med ny mast og nye sejl.

Kim Daugaards beskedenhed om forventningerne til årets Palby Fyn Cup er svær at greje. I 2007 opnåede "Aluine" fine resultater i hele sæsonen. Men selvfølgelig - med ny mast og nye sejl er usikkerheden til stede.

"Aluine" startede klokken 14.00 i går fra Bogense.
Kim Daugaard er klejnsmed og har svejset alu-miniumsbåden
Kim Daugaard er klejnsmed og har svejset alu-miniumsbåden "Aluine", der i år stiller med ny mast og nye sejl.

- Vi vinder nok ikke igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce