Vinter OL har fået de første vindere

Japans Ayuko Ito gør her et hæderligt, men på forhånd mislykket forsøg på at skøjte sig ind i Nationskonkurrencen ved OL i Doping. Men træningsremme er ikke på listen over forbudte dopingmidle. Så, Japan: Om igen.
Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Vinter OL har fået de første vindere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Traditionen tro dækker Bagsiden OL i Doping, og i år kan også du vinde guld i en rigtig vintersport: Ministervitser

Siden OL i Atlanta i 1996 har Bagsiden trofast hyldet de sportsfolk, de andre ikke vil lege med: Dopingatleterne.

Reglerne er meget simple. For at kvalificere sig til OL i Doping 2010 skal en atlet opfylde følgende tre krav:

1. Atleten skal være udtaget til vinter-OL i Vancouver.

2. Deltagelsen skal være afbrudt før, under eller efter OL.

3. Årsagen skal være doping.

Punkt 3 sikrede for eksempel Norge en flot placering ved OL i Doping i Beijing i 2008, da den norske hest Camiro blev testet positiv for at være påsmurt et stof på forbenene, der gør, at hesten ikke er så bange for at ramme bommen.

Hesten blev smidt ud af OL, og dermed fik dens rytter, Tony Andre Hansen, sin deltagelse afbrudt. Og årsagen var doping. Bingo. Norge fik dermed en flot, flot 7. plads i nationskonkurrencen, der blev vundet af Grækenland (16 atleter) i tæt opløb med Bulgarien (14) og Rusland (11).

Netop Rusland vurderes af Bagsidedrengene til at have rigtig gode chancer for at vinde nationskonkurrencen ved OL i Doping i Vancouver. Russerne har nemlig, snedige som de er, udnyttet paragraf 2, som jo gør, at man allerede inden åbningsceremonien kan sikre sig et forspring.

Russerne har satset på langrend, en disciplin med fornemme traditioner for doping.

De seneste måneder har russerne således fået kvalificeret fem atleter til OL i Doping. Se boksen med Nationskonkurrencen.

Svært at overgå

Med fem atleter har Rusland således lagt hårdt ud og ingen andre lande er - endnu - på listen. Tættest på har Østrig og Tyskland været, fordi deres to kandidater, speedskateren Claudia Pechstein og langrendsløberen Christian Hoffmann godt nok begge er blevet suspenderet for doping (og begge er tidligere OL-vindere), men ak, de har ikke klaret at kvalificere sig til OL i Vancouver, og opfylder dermed ikke det første krav for at kunne gøre sig gældende ved OL i Doping.

To ærgerlige fejl for lande med så stolte dopingtraditioner. Østrig og Tyskland er dermed ikke nået længere end til Snublerlisten, for de atleter, der lige akkurat ikke opfyldte kravene.

Du kan også være med

Selv om Danmark ikke er et typisk vinter-OL-land, kan du også være lidt med. Vi opfordrer nemlig Bagsidens læsere til at hjælpe med at indsamle oplysninger om dopingatleter, da disse ikke altid bliver lige så kraftigt profileret i landenes OL-omtale som de udopede deltagere. Uretfærdigt, men sådan er det.

Mail dine oplysninger til Bagsiden@fyens.dk, så opdaterer vi løbende Nationskonkurrencen.

Men der er mere endnu.

Vind et nyt familiespil

Under hele OL i Doping i Vancouver vil vi hver dag bringe en ny vits på toppen af Bagsiden. Vi har kaldt dem ministervitser. De er af typen "Hvad hedder den kinesiske turistminister? Svar: Cam Ping".

Bagsidedrengene har selv fundet de første ministervitser, som hylder vinter-OL. Men vi vil gerne se dine ministervitser. De, der får en vits placeret på toppen af Bagsiden, modtager et eksemplar af det nye brætspil Pixo. Det er udviklet af det fynske spilfirma GameInVentors, og kan spilles af hele familien. Eftersom der er tale om en gratis sponsorpræmie mod skamløs anprisning kan vi ikke komme uden om, at der er tale om et af øjeblikkets bedste familiebrætspil på verdensplan.

Vinter OL har fået de første vindere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce