Vi har stillet træskoene


Vi har stillet træskoene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JULEKONKURRENCE: Pynt bringer minder frem

Bagsidedrengene har stillet træskoene... under juletræet. Vi har nemlig modtaget et par gamle fynske træsko, der plejer at stå under juletræet hos Jytte Nielsen, Fraugde:

- Træskoene har tilhørt min oldefar. Han har haft dem på hver dag og behagelige er de ikke at have på, kan jeg hilse og sige. Efter de var udtjent, blev de malet over og hver jul sad de under juletræet med en mandelgave, skriver hun, og tliføjer, at, at oldefar var født i 1850. Så "træskerne" er måske op mod 130 år gamle.

Det finder vi nok aldrig ud af, men til gengæld har Christa Pagh, Odense, en helt præcis datering på den glasengel, der er hængt øverst til højre på Bagsidens juletræ:

Nyfødt i skotøjsæske

- Den fylder 80 år 24. december. Min oldefar på min morfars side købte denne engel i anledning af min mors fødsel den 24. december 1924. Min oldefar boede på det tidspunkt hos min morfar og mormor i Sønderjylland.

- Min mor kom til verden flere uger før beregnet og vejede under fem pund. Hun blev puttet i en skotøjsæske fodret med vat og sat i nærheden af kakkelovnen. Min mormor har altid sagt, at det var fordi hun forløftede sig på julegåsen, at fødslen gik i gang juleaften.

- Englen har indtil min mormors død i 1993 hængt på hendes juletræ, som jeg ofte har danset om som barn. Den gik i arv til min moster som i 2000 forærede den til mig som et kærligt minde om min elskede mor og min elskede mormor, som begge er døde, skriver Jytte Nielsen.

Jamen, altså... et rigtigt jesusbarn, der tilmed fylder rundt. Det er mageløst, hvad læserne kan sende ind af pynt fra de fynske juletræer.

Mistede alt ved brand

Lisa Møller, der bor i den centrale del af vor kommende syddanske region, nemlig i Fredericia, har sendt den hvide engel øverst til venstre:

- Som mor til fem børn genbrugte mormor alt, hvad hun kunne, og hvert år til jul syede hun nye kjoler til pigerne. I 1968 brændte deres hus ved en skorstensbrand og de mistede alt, undtagen symaskinen, der var udlånt til den ældste datter.

- Min yngste moster fik sin julekjole, og af resterne syede mormor de sødeste engle til juletræet, beretter Lisa Møller som til daglig læser Fyens Stiftstidende på arbejdet, og her i december køber den i løssalg i weekenderne, for at kunne følge med i hvor langt Bagsiden når med at pynte det digitale juletræ.

Julegaver er på vej til dagens tre vindere. Du kan også deltage ved at sende et digitalbillede af dit bedste (eller værste) julepynt. Skriv en mail med en god historie om dit pynt, vedhæft billedet og mail til: Bagsiden@fyens.dk.

Blandt alle, der sender ind, trækker vi lod om en rejse til 5000 kroner, billetter til Bonbonland, og billetter til slotskoncert med Elaine Paige og Stig Rossen.

Vi har stillet træskoene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce