Verdens mindste slange fundet

"Leptotyphlops carlae" - den er den mindste af samtlige 3100 slangearter og så lille, at den kan ligge sammenrullet på en amerikansk quarter.

Verdens mindste slange fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På øen Barbados har en forsker fundet den hidtil mindste slange i verden. Kun 10 centimeter lang og tynd som spaghetti. Han har opkaldt den efter sin kone (!)

En forsker har fundet verdens mindste slange på Barbados, den østligste ø i Caribien. Den nyfundne art er mindre end 10 centimeter lang og lige så tynd som spaghetti.

Opdagelsen er gjort af evolutionsbiologen Blair Hedges fra Pennsylvania State University, hvis forskerhold tidligere har opdaget verdens mindste firben i Den Dominikanske Republik og den mindste frø i Cuba. Hedges siger, at han fandt slangen under en klippe nær en lille skov. Den er den mindste af samtlige 3100 slangearter og så lille, at den kan ligge sammenrullet på en amerikansk quarter-mønt, dvs. 25 cent.

Opkaldt efter konen

Blair Hedges har navngivet den ny slangeart "Leptotyphlops carlae" efter sin kone, herpetologen Carla Ann Hass.

Den barbadiske slange, der er mørkebrun med to gule striber, er ikke giftig. Den lever tilsyneladende af termitter og deres larver, men man ved intet om dens adfærd, endsige om den nataktiv eller jager om dagen. At der er tale om en ny art, er påvist gennem bl.a. dna-test. Fundet bleb i går beskrevet i det videnskabelige tidsskrift Zootaxa.

Den ny slange er fem millimeter mindre end en anden lille slangeart fra den caribiske ø Martinique. Og som Hedges udtrykker det: - Når man kommer ned i den størrelse, tæller hver millimeter.

De største og de mindste typer af dyr findes ifølge biologer ofte på øer, hvor arter gennem tiden kan udfylde økologiske nicher på bestemte levesteder uden konkurrence fra andre.

Fra dinosaurernes tid

Verdens længste slange er netpytonen, som lever i Sydøstasien og kan blive 10 meter lang. Den nyfundne Barbados-slange er ifølge Blair Hedges formentlig tæt på minimumsgrænsen for, hvor lille en slange kan være. Den lægger et enkelt æg, som fylder det meste af moderslangens mave, oplyser han.

Der har levet slanger på Jorden tilbage fra dinosaurernes tid. Det ældste slangefossil kan dateres omkring 100 millioner år tilbage. (reuters)

Verdens mindste slange fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce