Verdens fedeste mand har tabt et kvart ton

Mexicanske Juan Pedro Franco er verdens tungste mand, ifølge Guinness Rekordbog. Efter at have tabt fem kilo om ugen i det seneste år, håber han at kunne komme til at gå igen. Foto: Ulises Ruiz/Ritzau Scanpix

Verdens fedeste mand har tabt et kvart ton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sengecykel, to operationer og kostomlægning skal få 33-årig til at kunne gå igen

For de fleste lyder det helt uvirkeligt at skulle veje 250 kil. Forestil dig så, at du vejer så meget, at du kan tabe dig 250 kilo. Et kvart ton.

Det er sket for mexicaneren Juan Pedro Franco fra Guadalajara, skriver The Independent.

33-årige Franco kom i 2017 i Guinness Rekordbog som verdens tungeste nulevende mand med en vægt på 595 kilo. Hans krop var så stor, at han ikke kunne løfte sig selv ud af sengen. Men nu skal det være anderledes.

Kvæstet i trafikulykke

Ifølge en dokumentarudsendelse på BBC om verdens tungeste mand, var Juan Pedro Franco ikke usædvanligt overvægtig, da han som 17-årig kom ud for en trafikulykke, som han aldrig kom sig helt over.

En uheldig kombination af langt ophold i hospitalsseng og en glubende appetit fik fedtlaget til at vokse, og efterhånden udviklede han diabetes, for højt blodtryk og for lavt stofskifte.

Da han var midt i tyverne vejede han 596 kilo og kunne ikke længere komme ud af sin seng ved egen kraft.

Måske ned på 120 kilo

For et år siden besluttede Juan Pedro Franco, at nu skulle det være slut. Ad to omgange har han fået opereret mavesækken mindre og er omgivet af 30 hjælpere, der døgnet rundt sikrer ham den rette ernæring og at han passer kondicyklen. Den har kun ét hjul, fordi den skal stå i sengen, så patienten kan cykle med hænderne og få pulsen op.

Nu er de første 250 kilo smidt, og lægerne har stillet den 33-årige patient i udsigt, at han måske kan komme helt ned på 120 kilo.

Til The Independent siger den tunge mand, at hans største ønske, når han kan stå på benene igen, er at gå en tur udenfor. For første gang i syv år.

Flere tunge mænd

Titlen som verdens tungeste mand overtog Juan Pedro Franco i øvrigt fra en landsmand, Manuel Uribe, som i 2007 vejede 597 kilo og døde i maj 2016.

Verdens til dato tungeste mand var amerikaneren Jon Brower Minnoch (1941-1983). Den 185 cm høje mand fra Seattle vejede i sine velmagtsdage 635 kilo. Mener man. Hans kolossale størrelse, svage helbred og ringe evne til at flytte sig gjorde det nemlig umuligt at få ham på en vægt. Ved sin død vejede han 362 kilo og havde et BMI (Body Mass Index) på 105,3.

På Wikipedias liste over de 26 kendte mænd med en vægt over 440 kilo er der tre mexicanere, to englændere, en egypter, en saudiaraber, en australier og 18 amerikanere.

Verdens fedeste mand har tabt et kvart ton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce