Troldetøzerne fra Gjøl


Troldetøzerne fra Gjøl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TROLLZ: Dansk gummitrold skal erobre alverdens pigeværelser

Skal en lille langhåret gummitrold fra Gjøl afløse Bratz og Barbie på pigeværelser verden over?

Ja, mener et stort amerikansk underholdningsfirma, som har postet 20 millioner dollars i den lille danske trold, der har fået løftet håret endnu mere og nu skal markedsføres som fem smarte teenagetroldepiger kaldet Amethyst, Ruby, Onyx, Topaz og Sapphire. Alt sammen under navnet Trollz.

Og ja, der er tale om en opdatering af den lille gummitrold med vilter hårpragt, som siden 1959 har været produceret i Gjøl, en fiskerby ved Limfjordens nordlige bred, få kilometer vest for Aalborg. Byen har også lagt navn til Gøl-pølserne, men det er en helt anden historie.

Slagterens ansigt

Gjøl-trolden kom ifølge fabrikkens legender til verden, da den fattige fiskersøn Thomas Dam fra "the desolate island of Gjol in Denmark", som avisen The New York Times skriver i en stort opsat artikel, ville snitte en trædukke i fødselsdagsgave til sin datter.

Thomas Dam havde forgæves forsøgt sig som murer, fisker og bager og ansigtet på Gjøl-trolden siges at være skåret efter en levende model, nemlig den lokale slagter.

- Min far skyldte ham penge, og dette var hans hævn, fortæller sønnen Niels Dam til den amerikanske avis.

Han har selv været med til at lave trolde i det, der op gennem 60'erne blev et temmelig stort familieforetagende. I dag kender gud og hver mand de små grimme trolde, og tilsyneladende er de voldsomt populære i USA.

I hvert fald har de amerikanske pengemænd tænkt sig at de nye Trollz-dukker skal markedsføres massivt over for alverdens 4-9 årige piger.

Tv-serie og spil

Til marts åbner hjemmesiden www.trollz.com og til efteråret slår de nye troldetøser til med en tv-serie i 52 afsnit, der skal udsendes i USA, England og Frankrig. Herefter følger et præcisionsbombardement med mobiltelefontilbehør, computerspil, dukker og mere tilbehør.

Alt sammen fra byen Trollzopolis, hvor de fem troldetøser hænger ud, når de ikke trolder rundt i Den Magiske Skov.

The Klumpz?

Bagsiden venter spændt på, hvilke gode gamle danske figurer, der vil følge i hælene på den ventede succes med Trollz

Hvad med "The Klumpz" - en muteret bjørn, der løser klodens problemer med snilde mekaniske løsninger assisteret af superkræet Pingo, den magiske Pelle og Znork (en søvnig sæl med en skummel fortid i Den Biscayiske Bugt).

Eller Krolle-Bolle, en oplagt sidegren af Trollzfamilien fra en mystisk og sagnomspunden klippeø, hvor man også kan løbe ind i Troldepuz, hvis eventyr kan relanceres som spil til Gameboy.

Eller Klotz-Hanx, eller Swineboy, eller.... nej, nej, nej ... vi må hellere stoppe her, inden amerikanerne får flere gode idéer foræret.

Troldetøzerne fra Gjøl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce