Tennis forlænger livet

Argentinske Ana Obarrio er 83 år og et bevis på, at tennis er sundt. Da hun som nogle-og-60-årig blev enke, genoptog hun tennisspillet, og efter at have vundet det argentinske mesterskab i sin aldersklasse planlægger hun at blive verdensmester i år. Foto: AFP Photo/Eitan Abramovich

Tennis forlænger livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ketsjersport kan give dig flere leveår end andre populære motionsformer. Det viser nyt, omfattende studie, som kaldes »solidt og vigtigt« af dansk motionsforsker.

Grib ketsjeren, hvis du vil leve længere. Det er beskeden fra et internationalt forskerhold, hvis nye resultater viser, at sportsgrenene badminton, tennis og squash forlænger dit liv mest i forhold til blandt andet cykling, løb og fodbold. Det skriver Videnskab.dk.

Sammenlignet med en befolkningsgruppe, der ikke dyrkede nogen sport, havde udøverne af ketsjersport således 47 procent lavere risiko for at dø, set over en 14-årig periode. Mennesker, der jævnligt cyklede, havde en 15 procent lavere dødsrisiko.

- Vores studie indikerer, at det ikke kun er hvor meget og hvor ofte, du dyrker sport, der er afgørende, men også hvilken type sport, du dyrker, siger hovedforfatteren på studiet lektor Emmanuel Stamatakis fra University of Sydney i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk.

Det budskab vinder genlyd hos den danske motionsforsker og professor i Sport og Sundhed Peter Krustrup fra Syddansk Universitet. Han har læst, men ikke deltaget i studiet.

- Artiklen har et meget stærkt hovedbudskab. Studiet viser tydeligt, at sportsudøvelse, både udholdenhedssport og intervalsport, har en reel konsekvens for folkesundheden i form af en markant nedsat dødelighed, siger han.

Konklusionen er baseret på et studie, der har fulgt overlevelsen hos 80.000 briter i alderen 30-98 år fra 1994 til 2008 og derefter sammenholdt informationer om dødstidspunkt og -årsag med, hvilken sportsgren personerne dyrkede regelmæssigt.

I alt sammenlignede forskerne virkningen af seks forskellige sportsgrene: cykling, svømning, aerobic, fodbold, løb samt ketsjersport i form af tennis, badminton og squash.

Resultatet viste, at dødsrisikoen i perioden faldt for udøverne af de enkelte sportsgrene med 47 procent for ketsjersport, 28 procent for svømning, 27 procent for aerobic og 15 procent for cykling.

For løb og fodbold kunne forskerne ikke se nogen statistisk signifikant forskel på, om personerne i de pågældende grupper levede længere end dem, der ikke dyrkede sport.

Den konklusion betyder dog ikke, at man skal droppe fodbold eller løb, hvis det er den type sport, man bedst kan lide, påpeger Peter Krustrup.

- De seneste 10 års forskning viser, at regelmæssig fodbold og løb effektivt forbedrer både metabolsk sundhed og hjertesundhed. Badminton og squash er intens intervalsport ligesom fodbold, og svømning er udholdenhedstræning ligesom løb, så det giver god mening, at disse sportsgrene også virker. (Videnskab.dk)

Tennis forlænger livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce