Botswana: Fra årsskiftet kan man ikke længere komme på safari på ryggen af en elefant i Botswana. Hidtil har det været muligt at ride ud i den afrikanske natur på elefanter fra safari-stedet Abu Camp, men det forbyder myndighederne nu, skriver den sydafrikanske avis The Independent.

Botswana regnes for at være vogteren af den afrikanske elefant. Det er det land, der har flest elefanter. Forbuddet mod at ride på elefanter kommer af hensyn til de store dyr.

Forskere har ifølge avisen fundet ud af, at elefanter på nogle områder minder om mennesker. De holder af deres familie, af venner. De føler glæde, de føler sorg. På mange turiststeder lever elefanter, der bruges som ridedyr, isoleret. Turister rider ofte på elefanter, fordi de elsker dyrene, men i realiteten lider elefanten, påpeger dyreværnsgruppen World Animal Protection.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.