Skove vokser fra børnelærdom


Skove vokser fra børnelærdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NATUR: Rold Skov overhalet på grund af skovrejsning
Skolebøgerne skal revideres. Rold Skov i Himmerland syd for Aalborg er ikke længere Danmarks største skov, skriver Berlingske Tidende.

Efter at Folketinget i 1989 besluttede sig for at iværksætte en storstilet naturgenopretning, er landets skove vokset ud over al børnelærdom.

Rold, Grib og Almindingen er ikke længere til guld, sølv og bronze i storhed. En række skove syd for Silkeborg er vokset sammen til Danmarks største foran detroniserede Rold. Samtidig har Klosterheden syd for Lemvig og Struer i Nordvestjylland skubbet Grib Skov i Nordsjælland ned på fjerdepladsen.

Den nye skovorden i det danske landskab er resultatet af et udredningsarbejde, Skov- og Naturstyrelsen har stået for. Styrelsen har nærlæst kortmateriale og udført digitale arealanalyser, og udnævner på den baggrund skovene syd for Silkeborg som Danmarks største sammenhængende skov.

I 1990 var 10,3 procent af Danmark dækket af skov. Siden da er der rejst næsten 40 kvadratkilometer skov om året, og i dag består 11,6 procent af Danmarks areal af skov. Den årlige tilvækst skal dog sættes op, hvis det langsigtede mål om at fordoble det danske skovareal i løbet af 80-100 år skal nås.

Læs mere om de nye danske skove på: www.skovognatur.dk

Skove vokser fra børnelærdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce