Skal farmor i fængsel?

Tegning: Gert Ejton

Skal farmor i fængsel?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firårige Astrid gør sig overvejelser om forbrydelse og straf

- Ved du hvad, farmor, hvis man laver ulykker, kommer man i fængsel, forklarede firårige Astrid under et besøg.

Det havde hun hørt i børnehaven, og det var nok en oplysning, som var værd at give videre. Men den kunne jo give anledning til svare bekymringer, for det kan være vanskeligt at komme igennem en lang dag, uden at der sniger sig en enkelt ulykke eller to ind, når man nu er en meget aktiv pige.

Astrid og farmor sludrede om tingene, og farmor konkluderede til Astrids store lettelse, at det kun var voksenulykker, der kunne føre til fængselsophold. Børneulykker kunne ikke få samme konsekvens.

Tømte mors pung

Det var fint nok, men en dag hjemme var hun kommet til at tømme sin mors pung, hvilket fik hendes 11-årige bror Marcus til at se bebrejdende på hende og udbryde.

- Astrid, nu har du lavet ulykker!

Pigen var godt klar over, at det var en ugunstig situation, så hun lignede en våd hund, der tavst stod og stirrede ned i gulvet. Pludselig rejste hun hovedet og udbrød med håb i stemmen:

- Marcus, der er altså kun en børneulykke!

Ulykken i køkkenet

Anderledes var det, da hun helt alene var på besøg hos os på Vistorp. Farmor og hende skulle lave pølsehorn, og de var i fuld gang med at røre dej på husets køkkentraktor.

Farmor ville slå æg ud i den arbejdende røremaskine, men pludselig smuttede æg og skal ned i skålen, og æggeskallerne blev slået i stykker og rørt ud i dejen.

- Nej, nu har farmor lavet en ulykke, udbrød min kone.

- Skal du så i fængsel nu, farmor, lød det fra en virkelig dybt bekymret Astrid.

Astrid og farmor tog sig en snak, hvori de blev enige om, at der var forskellige former for voksenulykker, og at det heldigvis ikke er dem alle, der fører til ophold bag tremmerne. Det lettede betydeligt på Astrids humør.

Det ville nu ikke være sjovt, hvis farmor kom i fængsel fordi hun havde lavet en ulykke under fremstillingen af pølsehorn, og især denne dag, hvor hun helt selv for første gang fik lov til at rulle dejen ud uden indblanding fra sin storebror.

Skal farmor i fængsel?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce