Hvemhvadhvor

For et par dage siden efterlyste Toni Nygaard, Odense, viden om, hvad det var for en dims hun fik i hovedet, da hun åbnede et skab under renovering af et hus.

- Den er med sikkerhed et redskab, som bruges til at piske i et glas champagne med, hvis man foretrækker en lidt mere "doven" udgave af denne skønne drik. Den fjerner lidt af boblerne. Man havde den simpelthen med i tasken til selskab. De fine udgaver var lavet af sølv, skriver Annitta Vandsø, Svendborg.

Til manden, der har alt

Hun bakkes op af AnneMarie Sørensen, Gelsted:

- Din ståltrådsdims er intet mindre end gaven til manden der har alt! En champagnepisker til at bære i brystlommen når man er på bar i de finere kredse. Hvis du ser godt efter er den stemplet 830s, og dermed af sølv. Er den stemplet 925 er det endnu bedre, nemlig sterlingsølv.

Nævnt af Ellemand-Jensen

Bjarne Rasmussen, Svendborg, tilføjer om champagnepiskeren:

- Den er omtalt i Uffe Ellemann-Jensens bog: "Den truede velstand" (Forlaget Forum, København 1974) side 15. Dit eksemplar ser ud til at mangle alle (på nær en) af metalklumperne i enden af trådene.

Sagen må betragtes som opklaret. Tak til Bagsidens læsere.

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.