Sætningsskader

Du kender det sikkert: Dine øjne hakker sig ned over overskrifterne, mens dine tanker svæver et andet sted.

Pludselig giver det et sæt i dig. Stod der virkelig det?

Så har du mødt det flyvske væsen, vi har døbt sætningsskaden.

Sætningsskaden flakser op, når overskrifter til to forskellige artikler danner en ny - og ofte bedre - historie, fordi de tilfældigvis står i forlængelse af hinanden.

Tidligere var sætningsskaden ikke så udbredt på vore breddegrader, fordi nyheder stod i papiraviser, hvor dygtige bladskræddere sørgede for at holde overskrifter adskilt med billeder, tegninger og tekst.

Men i takt med, at nyheder bliver til lister af overskrifter, man skal klikke på for at læse historien bag, udvides levegrundlaget for sætningsskaden, der stortrives i den næringsrige nyhedssump på tekst-tv, netaviser og mobilnyheder.

Har du observeret sætningsskader? Send et skærmbillede - gerne med en næbbet kommentar - til bagsiden@fyens.dk. Eller slå dem op på Bagsidedrengenes facebookside. Der er som altid bagsidekrus for bidrag, der trykkes.

God jagt.

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.

Mere om emnet

Se alle
Sætningsskader - nu på tekst-tv

Sætningsskader - nu på tekst-tv