Rusland på guldkurs


Rusland på guldkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Russerne har allerede før atletikken sat sig tungt på doping-podiet

For mange begynder De Olympiske Lege først for alvor med atletikkonkurrencerne. De åbner i morgen, og blandt højdepunkterne er de forventede dopingsager.

Tilsyneladende har Rusland satset på atletikdisciplinerne for at vinde OL i Dopjing. Med afsløringen af, at løberen Roman Usov har brugt forbudte stoffer i sine bestræbelser på at vinde 3000 meter forhindringsløb, røg han direkte ud af startlisten og ind på dopinglisten.

Hertil skal lægges syv kvindelige atleter, der alle var udtaget til OL i Beijing, men som kort før legene blev fjernet fra det russiske hold efter fusk med urinprøver.

Det fornemme selskab tæller blandt andre Yelena Soboleva, favorit på 800 og 1500 m, og Gulfiya Khanafeyeva, som satte verdensrekord i hammerkast for to år siden.

De syv kvinder kom allerede i fjor i dopingdetektivernes søgelys, fordi de afleverede mistænkeligt rene urinprøver trods mistænkeligt gode resultater. Men så sammenlignede man prøver taget under konkurrencer med prøver taget uden for konkurrence og nåede frem til det opsigtsvækkende resultat, at de var tisset af helt andre kvinder.

En uge før OL blev de syv atleter suspenderet fra legene, og det har fået mange til at undre sig over, at man ventede til så tæt på OL, når mistanken har hængt over dem i halvandet år. Svaret er indlysende: Ellers kunne de jo ikke have opfyldt de tre kvalifikationskrav til OL i Dopjing:

1. Atleten skal være udtaget til OL i Beijing 2008.

2. Deltagelsen skal være blevet afbrudt før, under eller efter legene.

3. Årsagen skal være doping.

De fem andre dopingatleter er: Den dobbelt verdensmester på 1500 m Tatyana Tomashova, mellemdistanceløberne Yulia Fomenko, Svetlana Cherkasova og Olga Yegorova samt diskoskasteren Darya Pischalnikova.

Den danske vinkel

Ud over disse atleter er tre russiske kapgængere blevet testet positive for epo. Men kun én af dem var udtaget til OL i Beijing. Det drejer sig om medaljefavoritten Vladimir Kanaikin, som nu repræsenterer sin nation ved OL i Dopjing i stedet.

Og så lige en dansk vinkel: Den russiske cykelrytter Vladimir Gusev var udtaget til OL, men blev smidt af holdet, efter han blev fyret af sin arbejdsgiver, cykelholdet Astana, fordi den danske dopingekspert Rasmus Damsgaard, konstaterede uregelmæssigheder i flere dopingprøver.

Med 10 atleter har den russiske bjørn dopet sig solidt ind på førstepladsen ved OL i Dopjing.

Rusland på guldkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce