Pletskud

Motorvejen: Niels Ole Frederiksen, Middelfart, var en af de mange bilister, der i mandags tilbragte flere timer i tågen med at sidde i kø på motorvejen. I hans tilfælde ved Skærup, syd for Vejle, fordi han var på vej hjem fra Skive. Men så skete der noget uventet:

- Pludselig ... efter to timers forløb - var der en Falck-mand, der gik rundt med en lille plastikmadkasse fyldt med hjemmelavet chokolade-gulerodskage som han delte gavmildt ud af til de nærmeste i den lange bilkø. Eller så længe der var noget i madkassen. Aldrig har jeg da smagt en gulerodskage så vidunderlig. Og jeg skulle ikke engang oplyse mit Falck-abonnementsnummer. Bravo for den unavngivne Falck-chaufør som også holdt i køen og i øvrigt kom fra Randers.

Der er bagsidekrus på vej for det pletskud, og fordi vi nu har en moderne udgave af tordenkaffe, den kaffe man bød gæster, der søgte ly i ens hus under uvejr. Niels Ole Frederiksen og de andre bilister i nærheden er naturligvis blevet budt på køkage. Vi forventer, at ordet køkage optages i ordbogen og fremover beskriver en lille godbid, man har med sig i bilen og byder rundt til andre, der sidder fast i en kø på motorvejen. (hafa)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.