OL i Dopjing 2008

Den danske mountainbikerytter Peter Riis Andersen behøver nu ikke se så trist ud. Takket være ham er Danmark stærkt repræsenteret ved OL i Dopjing.
Foto: Polfoto

OL i Dopjing 2008

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er næsten ingen dopingsager ved OL i Kina. Eller er der? Bagsidens læsere kender sandheden. Velkommen til ...

For tredje gang i moderne tid dækker Bagsiden de olympiske sommerlege. Og ligesom ved Sydney 2000 og Athen 2004 fokuserer vi hverken på svømning, ridning eller roning. Vi hylder de oversete helte i den største uofficielle disciplin ved OL: Doping.

Officielt er der til dato kun fundet én eneste dopet atlet ved OL i Beijing, den spanske cykelrytter Maria Isabelle Moreno, som blev testet positiv for epo 31. juli og herefter forlod den olympiske by.

Spanierne fører dermed nationskonkurrencen om OL i Dopjing. Men det er jo ikke hele sandheden. For i det skjulte er talrige atleter allerede blevet knaldet i dopingfælderne, og de sidste sager afgøres først efter at den olympiske flamme er slukket.

Det virkelige antal dopingatleter er meget højere end det officielle tal, som reelt blot er en liste over de sager, der ikke kunne dysses ned.
27-årige Maribel, som hun kaldes af sine spanske dopigans, viser her nogle af sine mange cykelmedaljer frem. De får ikke følgeskab af nogen fra OL i Beijing. Men måske kan hun sikre Spanien en fornem placering ved OL i Dopjing.
27-årige Maribel, som hun kaldes af sine spanske dopigans, viser her nogle af sine mange cykelmedaljer frem. De får ikke følgeskab af nogen fra OL i Beijing. Men måske kan hun sikre Spanien en fornem placering ved OL i Dopjing.
Foto: www.maribelmoreno.com

Verdens eneste liste

På Bagsiden, derimod, tæller vi alle de atleter med, hvis deltagelse i OL er afbrudt på grund af doping. Det er vi faktisk de eneste i hele verden, der gør.

Derfor henviste Anti Doping Danmark ved OL i Athen til vores doping-liste, fra sin hjemmeside. Ligesom flere udenlandske medier valgte at gøre. Det er de naturligvis velkomne til også at gøre i år, ligesom vi med taknemmelighed tager imod henvendelser fra læsere, der har opsnuset oversete medaljekandidater.

Dansk guldhåb

Kriterierne for at kvalificere sig til OL i Dopjing er meget simple:

1. Atleten skal være udtaget til OL i Beijing 2008.

2. Deltagelsen skal være blevet afbrudt før, under eller efter legene.

3. Årsagen skal være doping.

Den OL-udtagede danske mester i mountainbike, Peter Riis Andersen, erkendte kort før legene, at han havde taget epo og blev herefter suspenderet fra legene i Beijing.

Han opfylder dermed alle tre krav, og Bagsiden ønsker Peter Riis Andersen velkommen til OL i Dopjing - og til en foreløbig podieplacering.

Lidt historie

Der knytter sig altid store forventninger til værtslandet, og i særdeleshed denne gang. Trods det magre resultat i 2004 har Kina stolte traditioner inden for doping.

Ved OL i Sydney kvalificerede 67 atleter fra 20 lande sig til en plads på dopinglisten, men Kina vandt helt suverænt med 14 løbere, ni roere og fire svømmere.

Ved OL i Athen skuffede kineserne fælt ved ikke at få afsløret én eneste dopet atlet. Det var måske hovedårsag til, at kun 42 atleter kvalificerede sig det år. Ungarn vandt nationskonkurrencen med bare fem atleter, og det var kun fordi gruppen talte flere guldmedaljevindere end nummer to, Grækenland.

Værtslandet var tæt på at vinde nationskonkurrencen med en spektakulær slutspurt, hvor to atletikstjerner måtte fingere et trafikuheld for at komme på dopinglisten.

Bagsiden følger OL tæt i forventning om helt ekstraordinære præstationer fra en nation, som allerede under åbningsceremonien sørgede for, at skyerne blev dopet.

OL i Dopjing 2008

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce