Faktarama

Zoologi: Ethvert skolebarn ved, at der findes to slags elefanter. Den indiske og den afrikanske. Men planetens 500.000 elefanter er i virkeligheden tre arter, fastslår forskere fra Harvard University. Teorien om, at der i virkeligheden er tre arter har rumsteret længe, så for at afgøre sagen gennemførte et internationalt hold af forskere den største kortlægning af gener hos både nulevende og uddøde elefanter.

De har kortlagt generne fra fire afrikanske og to indiske elefanter, samt fire uddøde arter: europæisk skovelefant, uldhåret mammut, colombiansk mammut og den amerikanske mastodont.

Konklusionen på udregningen blev, at den nulevende afrikanske elefant skal inddeles i to forskellige arter: savanneelefanten (Loxodonta africana) og skovelefanten (Loxodonta cyclotis). Den indiske elefant (Elephas maximus) er stadig helt sin egen. De afrikanske arters forfædre begyndte genetisk at fjerne sig fra hinanden for mellem to og fem millioner år siden. (hafa) Kilde: Weekendavisen/Proceedings of the National Academy of Sciences of USA

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.