Muldvarpen


Muldvarpen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DANSKERE: Molboerne er ikke de eneste kløgtige jyder

Der er to slags mennesker i Europa.

Jyder og fynboer.

Jeg nævner jyderne først, for alt andet ville fornærme dem. Det viser forskellen på de to mennesketyper.

Nogen vil måske indvende at der også er en tredje slags, nemlig københavnere. Men det er en illusion.

En københavner er jo bare en jyde, der har studeret til fynbo, men er dumpet til eksamen.

I den forbindelse bør det ikke overses, at molboerne (og deres genboer, århusianerne) også er jyder.

Eller omvendt, altså at alle jyder i virkeligheden er en slags molboer!

Men vendelboerne, de er som bekendt noget for sig selv. Bare spørg Niels Hausgaard.

Eller spørg en indfødt vendelbo hvad han ville gøre, hvis han ikke var dét. Svaret lyder uvægerligt: "Så vill' A skam' mæ!"

Og vendelboen tager det som et bevis på rigtigheden af sin påstand, at fynboen ikke kan gi' igen på dén - for fynboen skammer sig også, men på jydernes vegne, over så ublufærdigt "praleri".

"Straffen"

At vendelboerne imidlertid er mindst lige så kløgtige og udspekulerede som molboerne, fik jeg et - bogstavelig talt - levende bevis for, da jeg tilbragte tre år af mit liv i vendsysselsk eksil.

Det var en dejlig forårsdag, lige efter arbejdstid, at jeg kom i snak med min nabo, lad os kalde ham Jensen.

Han plejede ellers ikke at være særlig snaksom, men nu lagde han op til det med en bemærkning hen over hækken om forårsarbejdet i køkkenhaven.

Og snart nåede vi frem til hans virkelige ærinde:

- Ved du, hvordan man bedst afliver en muldvarp? Tommy (hans søn) og jeg har fanget en her i formiddag, og jeg vil jo gerne gøre det humant, så den ikke lider.

Åh ja, utallige haveejeres yndlings-hadedyr, som er formastelig nok til at lave sine muldskud dér, hvor man har omdannet naturen til et levende gulvtæppe - men som samtidig både udlufter jorden og fjerner skadelige orme og insekter.

Utallige gyserbilleder flimrede gennem bevidstheden, mord med giftgas, skarpe sakse og lumske fælder, forgiftede regnorme osv. osv. Men jeg endte med at sige:

- Tja, det mest "humane" er vel at tage spaden og slå den ihjel med et kraftigt slag. Så er det overstået med det samme.

- Ja, svarede Jensen. Det var også noget i den retning, jeg havde tænkt mig. Så jeg gik sammen med Tommy ud på marken her bagved og gravede et stort hul. Så hældte vi den ned i hullet og skyndte os at smide jord hen over den.

- Ja, sagde jeg.

- Det var humant!

Og så skyndte jeg mig at finde et andet ærinde, så jeg kunne grine i fred. Jeg kom til at tænke på molboerne, der druknede ålen i havet.

Jo, vist er de humane, de jyder!

P.S.: Hvis ikke denne beretning var 100 pct. autentisk, turde jeg ikke skrive den. Jeg er nemlig gift med en vendelbo...

Muldvarpen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce