Kloden rundt

Norge: En 59-årig norsk kvinde har ved byretten i Oslo, erkendt, at hun har svindlet præster, nonner og andre, der af et godt hjerte hjælper trængende. Kvinden har brugt mere end 20 falske navne, skriver det norske nyhedsbureau NTB. Ifølge avisen Aftenposten har hun i 30 år rejst rundt i Skandinavien med løgnehistorier om, at hun har kræft og kun kort tid tilbage af livet. Hun har narret penge fra kirkens folk, som ville hjælpe hende. Ved sagen i retten i Oslo sad hun med ryggen til de vidner, som hun nar snydt.

I de seneste år har hun brugt navnet Marie Madeleine Steen, men hun har også opereret i Danmark under navnet Maria Hansen. Og i Danmark venter en retssag, hvor hun anklages for at have svindlet Ørslev Kloster. Hun er ifølge NTB dømt 12 gange tidligere, otte gange i Sverige. Dommen i den seneste sag er ikke faldet endnu, men anklagemyndigheden kræver to års fængsel. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.