Log ind

Kloden rundt: Verdensmester i tiramisu

  • Kloden rundt: Verdensmester i tiramisu
    Fire af de 700 deltagere ved det første VM i tiramisu. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix
  • Kloden rundt: Verdensmester i tiramisu
    Fire af de 700 deltagere ved det første VM i tiramisu. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix
Kloden rundt

Italien: Den helt store bagedyst endte i den italienske region Treviso med, at en fabriksarbejder blev kåret som verdens bedste til at lave desserten tiramisu. Den 28-årige Andrea Ciccolella slog 700 andre amatører i det første verdensmesterskab i tiramisu nogensinde. Tiramisu betyder "kvik mig op" og laves af ladyfingers, mascarpone, æg, kaffe, kakaopulver og sukker. Konkurrencen har fået den 28-årige vinder til at indse, at han gerne vil være konditor. Han drømmer om at åbne sit eget lille dessertsted med hjemmelavede søde sager. Prisen blev uddelt af Roberto Linguanotto, der regnes for at være manden bag den oprindelige tiramisu-opskrift. (ritzau/AFP)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere