Kloden rundt

England: Folk skal ikke ligge i gaderne, når Storbritanniens prins Harry 19. maj gifter sig med skuespillerinden Meghan Markle i Windsor Castle. Simon Dudley, lokalformand for De Konservative i kommunen Royal Borough of Windsor and Maidenhead, er kommet i modvind, efter at han har bedt politiet om at rydde gader nær slottet for tiggere og gadesovere. På Facebook er en begivenhed med navnet "No jacket required" oprettet, hvor folk opfordres til i protest at dukke op på bryllupsruten med soveposer eller i afslappet tøj. Det skriver Metro.

- Denne form for social rensning rodfæster sig i Storbritannien. Måske kan vi være en stemme for dem, der ignoreres af regeringen, står der i begivenheden. 1200 deltager, mens 2500 har udvist interesse. Dudley siger, at han "ikke udtrykte sig klart nok", og at han ikke har sagt, at de hjemløse skal flyttes væk. (ritzau)

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.